ESP: Tümüklü, halk iradesine sahip çıktığı için gözaltında

ESP, Eş Genel Başkan Şahin Tümüklü'nün gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Kayyumlara karşı halk iradesine sahip çıkmak suç değil" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, bu sabah ifade için gittiği Vatan Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan Eş Genel Başkan Şahin Tümüklü için yazılı açıklama yaptı.

'FAŞİST KAYYUM POLİTİKASINA KARŞI BİRLEŞELİM'

Açıklamada şöyle denildi:

"19 Ağustos’ta kayyum eliyle halk iradesine yönelik gasp girişimine karşı başta Diyarbakır’dan İstanbul’a, Van’dan İzmir’e ve Mardin’den Ankara’ya tüm Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da kayyum darbesine karşı tepkiler yükseldi, yaygın eylemlikler gerçekleştirildi. 
Kayyumlara karşı halk iradesine sahip çıkmak, yükselen direniş kararlılığına ses vermek suç değil, tersine ezilenlerin en meşru hakkıdır. Partimiz ESP her yerde bu meşruluğun bilinciyle hareket etmiştir. Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü’nün gözaltına alınması bu meşruluğa yapılan kabul edilemez bir saldırıdır. 

Tüm devrimci demokratik kamuoyunu yasaklara, baskılara ve gözaltılara karşı birleşmeye, faşist kayyum politikasına karşı direnişi yükseltmeye çağırıyoruz."

ESP, "Şahin Tümüklü meşru demokratik hakkını kullanmıştır, derhal serbest bırakılmalıdır" derken, "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" mesajını da verdi.