FEDA, Dersimlileri soykırıma karşı mücadeleye çağırdı

FEDA, "Dersimlileri ve Dersim dostlarını kültürel ve fiziki soykırıma karşı birlikte mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

 Türk devletinin  Dersim'in Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında bir süredir başlattığı işgal saldırısına dikkat çeken Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), "7 Haziran sabah saatlerinden itibaren Kakber, Zogen, Kızîl Kilise ve Çamurek köylerinde evlere yakın yapılan bombardımanından halkın endişe ve korku içinde olduğu yerel kaynaklarca belirtilmektedir" denildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Adı geçen köylerin birçoğu yeniden dönüşlerin yapıldığı köylerdir. Türk devleti bu köylerdeki halkı korkutma, sindirme ve döndükleri bu kutsal toprakları terk etmeleri için her zamanki gibi askeri ve siyasi operasyon düzenlemektedir.
Bir yandan kültürel soykırımla dilimizi, kültürümüzü ve inancımızı başkalaştırmaya uğratırken, diğer yandan fiziki soykırımla Dersim’i yaşanmaz kılmakta, halkımıza yaşamı zehir etmektedir. Müftülük ve Munzur Üniversitesi el ele vermiş, asimilasyonla inancımıza Yezid zihniyetinin iktidar İslam’ını dayatmaktadır. Bu nedenle yüreği Dersim için atan tüm Dersimlileri ve Dersim dostlarını kültürel soykırıma karşı birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Çok geç olmadan herkesi Kürt Alevilerinin kutsal mekanı Dersim’e sahip çıkmaya çağırıyoruz."