FEDA: Hak kazanacak, zalimlerin zulmü kaybedecek

Turgut Öker’in adaylığının YSK tarafından reddedilmesine tepki gösteren FEDA, "Pir Zeynel Kete ve Turgut Öker canlarımızın yanındayız. Hak kazanacak, zalimlerin zulmü kaybedecektir" dedi.

İstanbul 3. bölgede HDP'nin 1. sıra adayı olarak gösterilen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) onursal başkanı Turgut Öker’in adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hukuksuz bir şekilde reddedilmesine bir tepki de Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu'ndan (FEDA) geldi.

YSK'nin almış olduğu tek taraflı kararı tanımadıklarını belirten FEDA açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Yolumuzun temel düsturu Rızalık ile zalimlerin zulmüne karşı hakikat mücadelesinde birer nefer olarak Rızalık toplumu inşasında milletvekili adayı olan Pir Zeynel Kete ve Turgut Öker can’larımızın yanındayız. Bu karar Alevi inanç topluluklarının ortak iradesine karşı yapılan Na-hak zihniyetin modern darbesidir."

'HDP'Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Alevi inanç topluluklarının bu haksız, keyfi ve yanlı karara karşı doğrudan ve eşitlikçi demokrasiyi esas alan HDP’yi sahipleneceklerini ve destekleyeceklerini vurgulayan FEDA açıklamasında şunları belirtti: "Hak ve hakikatten, tekçi nahak zihniyete karşı eşitlikçi ve çoğulcu yaşam mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Biat dayatmalara, asimilasyon politikalarına karşı Seyit Rızalardan, Bese ve Zarifelerden aldığımız güçle onurlu ve dik duruşumuzu her yerde sürdürmeye devam edeceğiz.

YSK'nin anayasa kisfesiyle getirdiği yasaklarla bir kez daha nahakların kanlı maskeli yüzleri ortaya çıkmış oldu. Bizler Rıza Şehrinin çocukları olarak, hakikatın aşkına inanmış bu uğurda "ser verip sır vermeyen" inanç toplulukları olarak HDP’yi desteklemeye devam edeceğiz. Pirlerimiz hak önderleri asla nahaklara karşı boyun eğmediler. Bu yol direnenlerin yolu olmuş olmaya da devam edecektir. Bu manada bir kez daha ifade edersek; Hak kazanacak, hakikat kazanacak. Zalimlerin zulmü kaybedecektir."