Florence Nightingale öğrencileri: Tasarı bu kapıdan giremeyecek!

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin öğrencileri, AKP'nin üniversiteleri bölen tasarısının hayata geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

AKP’nin üniversiteleri bölme tasarısına  karşı  haftalardır nöbette olan İstanbul Üniversitesi (İÜ)  bileşenlerinden Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin öğrencileri, Şişli’de bulunan fakültelerini terk etmemeye kararlı. ANF’ye konuşan öğrenciler, ülkenin ilk hemşirelik fakültesini teslim etmeyeceklerini vurgulayarak, “Tasarı Meclis'ten geçse de fakültenin kapısından sokmayacağız” dedi.  

AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gündeme gelen  üniversiteleri bölme tasarısı ile  mağdur edilecek  öğrencilerden, İÜ  Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi öğrencileri ayakta. Üniversitelerin bölünmesine karşı beyaz önlükleri ile “Nightingale bizimdir bizim kalacak” sloganlarıyla Beyazıt Meydanı’nda haftalardır nöbet tutan öğrenciler, “ Şişli kampüsünden hiçbir yere gitmiyoruz” dedi. 

'TASARIYI KAPIDAN SOKMAYACAĞIZ'

Bu öğrencilerden 3’üncü Sınıf Öğrencisi Bayram Tuna, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden İÜ'ye  bağlı Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'ne  girmek için büyük emek sarf ettiğini ifade etti. Kendilerine hiç danışılmadan çıkan kararla İÜ’den kopartılmak istendiklerini belirten Tuna, bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini kaydetti. Bu bölünmeye karşı gerekirse uyumadan, içmeden, yemeden tepki koyacaklarını vurgulayan Tuna, “Bu kararlığımızı rektör Mahmut Ak’ın da duymasını istiyoruz. Bizim burada kazanılmış bir hakkımız var ve bu hakkı elimizden almaya çalışıyorlar. Bu hakkımızı  hiçbir şekilde teslim etmeyeceğiz ve bu tasarı geri çekilene kadar mücadele edeceğiz. Tasarı Meclis’ten de geçse de, Florence Nigtingale Hemşirelik Fakültesi'nin kapısından sokmayacağız” dedi. 

ÜLKENİN İLK HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Hemşirelik 3’üncü Sınıf Öğrencisi Hilal Akman, fakültelerinin düynya çapında tanındığını dile getirdi. Florence Nightingale Fakültesi’nin Türkiye’deki ilk hemşirelik fakültesi olduğuna işaret eden Akman, büyük emeklerle kurulan ve içinde bir bütünlük barındıran  fakültelerini  terk etmeyeceklerinin altını çizdi. 

Hemşirelik 2’nci Sınıf Öğrencisi Emine Ceylan, bu fakülteye girebilmek için çok emek  verdiğini ve bu emeğin heba edilmesine izin vermeyeceğini söyledi. Fakültenin Şişli’den nereye taşınacağını henüz bilmediklerini belirten Ceylan, “Bize danışılmadığı gibi nereye gönderileceğimiz de söylenmedi” diye tepki gösterdi. 

‘KENDİMİZİ ZİNCİRLERİZ AMA TESLİM ETMEYİZ’ 

Hemşirelik 3’inci Sınıf Öğrencisi Bawer Ayyıldız ise "Bize fakültelerin taşınacağı  söyleniyordu, bölüneceği değil. Bu konuda rektör herhangi bir açıklama yapmadı" dedi. Ayyıldız, boşaltılan  fakültelerin satılacağı konusunda  duyumlar  aldıklarını aktardı. Ayyıldız, bu tasarının amacının  öğrencilerin şehirden uzaklaştırılmak olduğunu  belirtirken, öğrencilerden Kadir Başboğa, “Üniversitemiz dünya üzerinden ilk 500’e  giren üniversiteden biri; Florence Nighthingale ise Türkiye’nin ilk hemşirelik fakültesi.  Biz bu bölünmeyi kabul etmeyeceğiz. Gerekirse kendimizi fakültenin kapısına zincirleyeceğiz ama   fakültemizi teslim etmeyeceğiz” dedi.