GÜNDEM 1 MAYIS 2018

1 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Amedlilere göre; AKP-MHP koalisyonu, seçimlerin zamanında yapılması halinde kaybedeceğini anladığı için, erkene alarak kurtulmaya çalışıyor ama sonuç değişmeyecek.

-Amed’in Sur ilçesinin Çiftkapı mevkiinde bulunan tarihi Anzele bölgesindeki yeraltı suyu baharın gelişiyle birlikte, bu yıl çocuklar sezonu erken açtı.

-1 Mayıs’a ilişkin bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Türkiye ve Kürdistan’daki işçi ve emekçiler ise bugün AKP ve MHP faşizminin, diktatörlüğünün büyük saldırıları altında susturulmakta, iradesizleştirilmektedir. Hiçbir güvencesi olmayan koşullarda çalıştırılmakta, emeğinin karşılığını alamamakta, iş cinayetlerine maruz kalmakta, keyfi biçimlerde işten atılmakta, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmektedir” dedi.

-Van'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde AKP’li yöneticiler, kayyumlar, korucu ve askerler yer alıyor. Koordinasyon iki ilçedeki sandıkları koruculara emanet kararıyla işe başladı.

-Sol ve sosyalist parti temsilcileri ilk turda aday çeşitliliğine vurgu yaparken demokrasi, özgürlük ile halkın çıkarlarının ön planda tutan bir çizgiye de işaret ediyor.