GÜNDEM 11 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Şehba ve Şerewa bölgesinde yüz binlerce insan koronavirüsü tehdidiyle karşı karşıya. Heyva Sor a Kurd’den Dr. Hesen Nebbo, kendi imkansızlıklarıyla korunmaya çalıştıklarını söyledi.

-Kuzey Doğu Suriye’de işgal ettiği alanlarda demografik yapıyı değiştirmeye devam eden işgalci Türk devleti, bir taraftan duvarlar örerken, bir taraftanda farklı yerlerden getirdiği insanları yerleştirmeye çalışıyor.

-Koronavirüs pandemisinden kaynaklı olarak dünya nüfusunun büyük bir bölümünün yaşam alanının evlerle sınırlandırılması ile kadın ve çocuklara yönelik şiddetin yoğunlaştığına dikkat çeken TJK-E, bu duruma karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

-Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in ölüm orucunda yaşamını yitirmesini protesto eden tutsaklara gardiyanlar saldırdı.

-SES MYK üyesi Aylin Akçay, sosyal hizmet alanında çalışan birçok emekçinin tedbirsiz bir şekilde sahaya sürülerek yeni risk grupları yaratıldığını söyledi.

-Görevden alınarak yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, belediyelerin talan edildiğini söyledi.

-Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, korona pandemis karşısında sergiledikleri yaklaşımından dolayı ABD, Çin ve Macaristan’ı sert sözlerle eleştirdi.

-Koronavirüs pandemisi sürecinde ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileler için “Kardeş Aile” kampanyasına MARDEF de katıldığını açıkladı.

-Cambridge Üniversitesi’nden araştırmalar, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok A, B ve C olarak isimlendirilen üç türünün yayıldığını belirtiyor.