GÜNDEM 12 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-HPG gerillası Agit İpek’in cenazesinin ailesine kargo ile yollanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, “Ahlaksızlıkta sınır tanımayan AKP-MHP iktidarı toplumsal değerleri yok ederek, ahlaksız ve vicdansız faşizan uygulamalarıyla bütün bir toplumu bitirmek ve teslim almak istemektedir. Böylece iktidarını uzatacağını sanmaktadır” dedi.

-WHO'nun Mart ayı itibariyle pandemi ilan ettiğine dikkat çeken HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Türkiye iktidarının kriz derinleşmesin diye sürü bağışıklığı yöntemini tercih ettiğini ancak bu yöntemin sınıf bağışıklığına döndüğünü söyledi.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de Coronavirüs pandemisine karşı oluşturulan kriz masası, faaliyetlerini arttırarak sürdürüyor.

-10 Nisan tarihinde koronavirüsü salgınının önünü almak iddiası ile Kürdistan ve Türkiye'de ilan edilen sokağa çıkma yasağını evlerinin bahçelerinde zaman geçiren Amedliler, "Devlet halkın tüm temel ihtiyaçlarını karşılayıp yasağı uzatması gerekir" dedi.

-Covid 19 ile mücadelede sağlığa erişim, toplumun belli kesimleri için büyük engel. ABD’deki göçmenlerin bazı yasal statüleri yardımlardan yararlanmalarını engelliyor ama onlar da sistemin açıklarını kullanıyor…

-ÖHD Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada Dersim’de 2017 yılında girdiği çatışmada şehit düşen ve cenazesi ailesine 3 yıl sonra PTT ile gönderilen HPG gerillası Agit İpek'in ve ailesinin maruz kaldığı tablo karşısında ulusal ve uluslararası her türlü hukuksal başvuruyu yapacaklarını duyurdu.