GÜNDEM 17 ARALIK 2019

17 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, OHAL’in fiilen devam ettirildiğini söyledi.

-PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, 17 Aralık 2018’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Agir Stêrk ve Mehmet Axîn’i andı.

-Göçmen dramlarıyla gündemde olan Akdeniz’de bir teknede onlarca mülteci kurtarılırken, çok sayıda mültecinin ise cesedine ulaşıldığı bildiriliyor.

-Fransa’da halk emeklilik reformu projesine karşı yeniden ülke çapında grev ve eylemlere hazırlanırken, Başbakan Philippe, yarın çalışan ve işveren birlikleriyle bir araya gelecek.

-Avusturya’da başkent Viyana ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde katliam planlayan en az 3 DAİŞ çetesinin ele geçirildiği iddia edildi.

-Almanya’da Yeşiller’in de bastırmasıyla koalisyonun yeni iklim paketinde atmosfere salınan CO2’ye getirilen vergiler 2,5 kat arttırılırken, Fransa’da aşırı kirleten araçlara 20 bin Euro’ya kadar ek vergi planlandığı öğrenildi.

-Almanya’da merkezi ve yerel yönetimler ile iş dünyasının vardığı uzlaşıyla önümüzdeki yıldan itibaren işgücü açığının kapatılması için AB dışındaki üçüncü ülkelerden çalışanların vizelerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.