GÜNDEM 18 ARALIK 2019

18 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'da düzenlenen nöbet eylemini Villiers-le-Bel şehrinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

-Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin hukuk dışı olduğunu ve dünyada başka bir örneği olmadığını söyleyen ÖHD Amed Şube Eş Başkanı Muharrem Şahin, CPT'nin sessizliğine de tepki gösterdi.

-Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) ve Kadın Savunma Güçleri (Parastina Jin), Kobanê’de olası saldırıları karşı büyük bir kararlıkla savunmayı toplumsallaştırmaya çalışıyor.

-Rojava işgal saldırılarına karşı direnişin kalesi haline gelmiş Kürdistan’ın bir parçası. Bu parça Türk devleti ve DAİŞ çetelerine karşı direnişleri ile adlarını dünyaya duyuran savaşçılara ev sahipliği yapan bir yer.

-Sosyalist Milletvekili Amineh Kakabaveh, Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirmek istediği etnik temizliği İsveç Parlamentosu'nun gündemine getirdi. İsveç ve Finlandiya medyası da konuya yer verdi.

-DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu 18 Aralık 2017’de şehit düşen özgür basın çalışanı Rizgar Deniz'i anan Gazeteci yoldaşları, "Rizgar'ın elinden düşen kamerayı yerde bırakmayacağız" dediler.

-90'lı yıllarda Kürdistan'dan İstanbul'a göç etmek zorunda kalan Kürdistanlılar, ülkede yaşanan ekonomik kriz sıkıntısını köyde yaşayan akrabalarının gönderdikleri ürünlerle aşmaya çalışıyorlar.

-YJA STAR gerillası Aze Rojda, YJA STAR komutanlarından Aze Malazgirt’in şehadetinden sonra katıldığını ve adını aldığını belirterek, ismiyle yolunda yürüyeceğini söyledi.

-Dünyanın dört bir yanında yaşayan yoksul ülkelerden yüz milyonlarca göçmenin ülkelerinin kalkınmasına yaptığı katkı, tüm dış ekonomik yatırımları geride bırakacak düzeye ulaştı.

-Fransa'da sendikalar, dün yapılan ve 2 milyona yakın kişinin katıldığı genel grev çağrısının ardından hükümetin adım atmaması halinde yarın da eylemde olunacağını duyurdu.