GÜNDEM 27 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-DBP Eşbaşkanı Bayındır, tecrit, infaz yasasındaki düzenleme, Güney ve Batı Kürdistan'a dönük saldırıların, Kürtlere soykırımı dayatan politikasının ürünü olduğunu vurguladı.

-AKP 2003’ten bu yana özellikle Kürt ve muhalif sinemacıların birçok filmini yasaklarken Yeni Sinema Yasası’nda yaptığı değişikliklerle sınıflandırma ve değerlendirme kurullarında devlet ağırlığını artırarak sansürü devam ettirdi.

-Devrimci Karargah kurucularından ve 27 Nisan 2009’da İstanbul Bostancı’daki direnişi ardından şehit düşen Orhan Yılmazkaya anısına bir klip hazırlandı.

-Kürtler arası savaş çıkartılarak Kürt’ün dünya kamuoyunun önünde küçük düşürülmek istendiğini belirten sanatçı Diyar Dêrsim, Zînî Wertê’nin Kürtlere kurulmuş bir tuzak olduğunu söyledi.

-AKP’nin halkın iradesini gasp ederek kayyum atamasının Kürt düşmanlığının somut bir göstergesi olduğunu söyleyen HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, yapılan hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

-Toprakları Mısır ile Sudan arasında bölünen Nübye halkı yok olmakta olan dillerini ve kimliklerini yaşatabilmek için mücadele ediyor.