GÜNDEM 28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

28 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

- AKP hükümetinin Diyarbakır, Van ve Mardin’deki irade gaspına karşı gerçekleştirilen eylemler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Van’da bin gündür ‘Eylem ve etkinlik yasağı’ adı altında kentte neredeyse tüm sosyal ve kültürel faaliyetleri yasaklayan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, HDPli büyükşehir belediyesine kayyum olarak atandıktan sonra bu defa da halkın düğünlerine saldırdı.

- Kayyumdan sonra yeniden kendi kendini yönetmenin mutluluğunu yaşayan Silopililer, bırakılan büyük kambura rağmen belediye eşbaşkanlarıyla birlikte ilçelerini yeniden ayağa kaldıracaklarını söylüyor.

- HDP’li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, kayyumların halka ve hakka saldırı olduğunu belirterek, kayyumların yarattığı tahribatın büyüklüğüne dikkat çekti.

- Van Belediyesinin gasp eden kayyum Mehmet Emin Bilmez'in, ilk işi 2 yıl önce yaptığı rüşvet konuşmaları ortaya çıkan Ülker Cem Kaplan'ı VASKİ Genel müdürü olarak atamak oldu.

- Silahlanma yarışı ve silah sanayi dünyanın en ciddi sorunlarından biri. SIPRI’nın son yıllarda yayınladığı raporlardan derlenen bilgiler silahlanmanın geldiği seviyeyi gözler önüne seriyor.

- Dünyada hali hazırda yaklaşık 3 trilyon ağaç bulunuyor. Uydu fotoğraflarından yapılan incelemelerde ABD, Kanada, Avusturalya, Brezilya ve Çin 700 milyar kadar yeni ağaca ev sahipliği yapabilir.

- ABD’de 2020 yılındaki Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’de aday belirleme yarışı başladı. Yarışta kendini “demokratik sosyalizme” inanan biri olarak tanımlayan Bernie Sanders ciddi bir ivme yakaladı.