GÜNDEM 29 NİSAN 2018

29 Nisan 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı başlattığı “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi” sürüyor. Hamleye ilişkin ANF’ye konuşan HPG komutanı Çeknas Qers, işgalcilik karşısında sonuna kadar direnişi büyütüp fedai bir ruhla, Apo’cu ruhla kazanacaklarını söyledi.

-KCDP üyesi Gülsüm Kav, kadınların ağır sorunlar yaşadığını ve daha çok direndiğini belirterek, seçime de herkesten daha fazla hazır olduğunu söyledi.

-Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal operasyonuna öncülük eden korucu ailelerinden olan gerillalar, ailelerine silah bırakma çağrısı yaptı.

-İsviçre’nin Suriye’ye, sarin gazı üretiminde kullanılabilen izopropil alkol ihracatına tepki gösteren İsviçre’nin önde gelen gazetecilerinden Kurt Pelda, bu durumu İsviçre ve İsviçre hükümeti için utan verici olarak değerlendirdi.

-Türk devletinin Bradost’taki işgaline karşı yöre halkı tepki gösterirken, bir takım ihanetçi kesimler ise işgal girişimine yardım ediyor.

-HPG gerillalarının Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal girişimine karşı başlattığı “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi”nde eylemleri sürüyor.

-Alman polisinin “yürüyüşünüze izin vermeyiz” açıklamasına rağmen, Almanya’nın başkenti Berlin’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında gelenekselleşen “devrimci yürüyüş”te YPG/ YPJ, PYD ve PKK bayrakları taşınacak.