GÜNDEM 4 MAYIS 2018

4 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Dersim Tertelesi’nin 81. yıl dönümüne ilişkin FEDA tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tarihin tanıdığı en büyük Alevi soykırımını unutmadık" denildi.

-HPG Xakurkê eyalet komutanı Bager Erdal, Türk devletinin saldırılarına karşı Güney Kürdistan ve özellikle Bradost halkını her zamankinden daha fazla savunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

-Alman Dışişleri Bakanı Maas bir grup sivil toplum kuruluşu ile gençlik örgütlerinin Efrîn’e ilişkin mektubuna yanıt verdi. ANF’nin eline geçen mektupta Maas, birçok kez sivil halkın korunması için Türkiye’ye baskı yaptıklarını belirtti. Maas silah ticaretinin ise insan hakları çerçevesinde yaptıklarını öne sürdü.

-Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi’ndeki gerillalar, askerlerin Lêlikan’daki bağırış ve kaçışlarını gördüklerini belirterek, "Düşmanın bitti dediği yerde, ortaya çıkıyoruz" dedi.

-HDP’nin devam eden aday adaylık başvuru sürecine ilgi yoğun. HDP'nin halkların bahçesi olduğunu vurgulayan aday adayları neden HDP’yi tercih ettiklerini anlattı.