GÜNDEM 10 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP MHP iktidarının “kilidi” Zap’ta açarak tüm alana girmeyi, arkasından da seçime gitmeyi hedeflediğini belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Ne var ki bu defa tam olarak gerillaya tosladılar. Öyle ki dengeleri bozuldu. Bu nedenle herkese saldırıyor ve suçluyorlar” dedi.

-Kadın gerillalarının katılımının her mevzide ve her karış Kürdistan toprağında öncü düzeyde olduğuna dikkat çeken PAJK, Türk devletinin işgal saldırısı karşısında tarihi bir direniş sergileyen YJA Star gerillalarını kutladı.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına fedaice direnen HPG ve YJA Star gerillaları, her türlü saldırıya karşı inançla mücadele ettiklerini belirterek, "Halkımız ve Kürt dostları gerillalarla birlik olmalı ve devrimci halk savaşını kazanmalıdır" dedi. 

- Adı Çiya Amed ve adının anlamıyla nasıl bütünleştiğini anlatıyor bizlere. Nasıl güçlendiğini, nasıl yenilmez olduğunu…

- İşgal saldırıları nedeniyle Avrupa’dan Güney Kürdistan’a giden Kürdistan’ı Savunmak İçin Barış Heyeti’nde yer alan Filipinli sanatçı Jun Saturay, İlerici Enternasyonal Sözcüsü Daniel Kopp ve CİK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, görüş ve izlenimlerini ANF ile paylaştı.

- Van’da Tayip Erdoğan’ın düzenleyeceği miting öncesi devlet kurumlarında çalışan memur, işçi ve korucular ile ailelerin tamamının katılması mecburiyeti getirildi.

- Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sağlık sistemi ve ilaç sektörünü de olumsuz etkiledi. İlaçlara yapılan yüksek zamlar ve bulunmayan ilaçlar nedeniyle eczaneler ilaçsız kaldı.