GÜNDEM 20 EKİM 2024

Kürdistan ve Türkiye gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Düşünür Nils Andersson, tecridin tarih boyunca temel amacının insan iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirterek, “İmralı’da yenilen komplocular oldu. İmralı direnişi insanın, Öcalan’ın gücünü ortaya koyuyor” dedi.

- Ermeni Kadınlar Birliği, kadınların yaşamın her alanına aktif katılımı için mücadele ediyor. Anahit Kasabiyan, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan Ermeni topluluğu olarak kadınların öncülüğünde bir siyasi parti kuracaklarını söyledi.

-Artık kendi topraklarındasın şehit Zinar, yıllarca hasret kaldığın bu toprakları kucakla. Ama bak, ardından binlerce yoldaşın senin izinden yürüyor.

- AKP’nin iktidara geldiği 2002’de 4 milyon kutu satış yapılan antidepresan ilaçlar, 2023’te 65 milyon kutuyu geçti. Kayıt dışı olarak da 28 milyon kutu ilaç satıldığı belirtiliyor.

- Avukat Destina Yıldız, Adalet Bakanı'nın infaz yasasında değişiklik için yaptığı açıklamalara dikkat çekerek sorunun kaynağının devlet politikası olduğunu belirtti. Destina Yıldız, yasa değişikliklerinin muhaliflerin aleyhine kullanıldığını vurguladı.