GÜNDEM 21 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İki aylık savaş bilançosunu değerlendiren HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, özgürlük gerillalarının direnişini kutlayarak, "Gerilla direnişi halkların geleceğini aydınlatıyor" dedi.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, batağa saplanan AKP-MHP iktidarının suni teneffüsle yaşatıldığını belirterek, “AKP-MHP faşizmi çökecek. Ömrünü biraz uzatıyor ama kurtaramazlar” dedi.

- Zap, Metîna, Avaşîn savaşını değerlendiren Bazên Zagrosê Atılımı komutanlarından Alan Malazgirt, “Şu ana kadar stratejik noktalarımızdan geri adım atmadık. Bazı yerlerde şiddetli çatışmalar yaşansa da savaşın kontrolü bizim elimizde” dedi.

- TJK-F ile FED-GEL, 25 Haziran’da Düsseldorf’da Defend Kurdistan öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge herkesi katılmaya çağırdı.

-AKP-MHP iktidarının Gemlik Yürüyüşü’nü maniple etmeye çalıştığını kaydeden HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, “Kürt halkı hep bir ağızdan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istemiştir” dedi.

-Kürt gazetecilerle dayanışmak için Amed’e giden isimlerden DİSK Basın-İş üyesi Elif Akgül “Gazeteciliğe saldırılar ilk önce Kürt basınıyla başlıyor, sonra da katmerlenerek tüm ülkeye yayılıyor” dedi.

-Zengin su kaynaklarına sahip olan Hakkari, kayyumların politikaları nedeniyle susuz bir kente döndü.