GÜNDEM 22 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-26 Nisan’da başlayacak olan HDP’ye yönelik soykırım operasyonlarının parçası olan Kobanê yargılamalarına yönelik açıklama yapan Avrupa Siyasi Parti Başkanları ve AP üyeleri, tüm kesimleri HDP ile dayanışmaya çağırdı.

-Kürt Gazeteciler Günü'nü kutlayan RAJIN, "Onlarca basın şehidinin emekleri ve fedakarlıkları ile bugünlere gelindi. Bugün de özgür basın, kalemi, kamerası ile Kürt toplumunun, gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olacaktır" dedi.

-Özgür basın geleneği büyük bedeller, emekler ve umutlarla bugüne geldi. Özgür basın tarihi aynı zamanda Kürt halkının varlık mücadelesinin ve direnişinin de bir parçasıdır. Bundan dolayı Kürt basın tarihi, Kürtlerin özgürlük mücadelesinin aynasıdır.

-Beth-Şawoce, "Sayfo-15’e giden sürecin tarihi etkinlikleri üzerine araştırma yapıyoruz" dedi.

-Harris Interactive kamuoyu araştırma kuruluşuna yaptırılan son bir anket, Fransa’da 2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Emmanuel Macron ile aşırı sağcı lideri Marine Le Pen arasında ve oldukça çekişmeli geçeceğini gösteriyor.

-Pakistan’da Çin Büyükelçisi’nin de kaldığı bir lüks otelde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin öldüğü duyurulurken, hükümet Hindistan’ı suçladı.

-Bazı Latin Amerika ülkeleriyle İspanya ve Portekiz’in katıldığı zirvede özellikle Kolombiya’nın Venezuela karşısında ‘ittifak’ talebi öne çıktı.