GÜNDEM 23 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gündüz, özgürlüğün ve müzakerenin çağrısını Amed’den yapacaklarını belirterek, “Amed’den tüm dünya kamuoyuna Kürt halkının talebini haykıracağız” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Jineoloji konusundaki fikirleri Endonezya’da gerçekleştirilen bir etkinlikle tartışıldı.

- Gazeteci-yazar Seyit Evran, şehit düştüğü 22 Ekim 2023’ten kısa bir süre önce ANF’nin Barzaniler yönetimindeki KDP ile Türkiye ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtlamıştı.

- Seyit Evran, yoldaşım, mamostem ve mücadeledeki arkadaşım... Kelimelerim seni anlatmaya yetmiyor. Sen gerçek ve doğru yaşamın hakkını verdi. Dağdan dağa kesintisiz bir şekilde mücadele ettin, yazdın, anlattın ve öğrettin. Faraşîn Merwan’ın yazısı

- Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin 32’ncisinde sahne alan Kürt sanatçı Şehrîbana Kurdî ve Rastak grubu üyesi Farzadê Muradî, bu tür festivallerin devam etmesinin farklı Kürt kültürleri arasında köprü olduğuna vurgu yaptı.

- İlk örnekleri AKP iktidarı döneminde görülen jeotermal enerji santralleri (JES) rant ve talan politikaları çerçevesinde giderek yaygınlaştı. AKP’nin ekolojik kırımı konusundaki yazı dizisinin ikinci bölümü