GÜNDEM 25 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar’a suikast hazırlığı yaparken deşifre edilen Türk suikast timinin, Türk Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Paris Büyükelçiliği’ndeki fotoğrafları ortaya çıktı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın can güvenliğinin hayati bir mesele olduğunu söyleyen uluslararası hukuk ve siyaset uzmanı Prof. Norman Paech "Abdullah Öcalan’ın başına gelecek bir şey bölgeyi felakete sürükler" dedi.

-‘Diyalog süreci’nin bitirilmesinin ardından Dolmabahçe’de oturma eylemi yapmaya başlayan Barış Anneleri, yeniden savaşın üzerinden 6 yıl geçtiğini ama barış direnci ve umudunu koruduklarını söyledi.

-Erdoğan hükümetine Kürtlere baskılarla mesaj veren Fransa’da şimdi de ‘Erdoğan’a hakaret’ iddiasıyla Kürt siyasetçi Vedat Bingöl’ün ifadesi alındı.

-HDP’ye kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmeye yönelik AP Türkiye Raportörü ve AB-Türkiye Delegasyonu, birliğin Erdoğan rejimine karşı kesin tavır almamasını ‘yanlış ve tehlikeli’ olarak nitelendirdiler.

-CCAF, Strasbourg belediyesinin Milli Görüş derneğine fon vermesini kınadı ve “Milli Görüşe hayır, ilerici Kürtlere evet” dedi.

-Kürdistan dağlarında gerilla büyük bir coşku ile 2021 Newroz’unu kutluyor. Yakılan Newroz ateşi etrafında halaya duran gerillalar, mücadele ve kararlılık mesajları verdi.

-Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki silahlı saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği duyuruldu.

-Etiyopya’nın bağımsızlık mücadelesi veren Tigre halkına yönelik sivil katliamları Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından da doğrulandı.