GÜNDEM 28 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, görkemli gerilla direnişinin sürdüğünü vurgulayarak, "Tüm mücadele gerilladan beklenemez. Halklar daha aktif, radikal mücadele yürütmeli. Antifaşist halk savaşı yürütülmeli" dedi.

- KDP’nin saldırısında şehit düşen gerilla Serdem Cûdî’nin ailesi, yıllar geçse de cenazelerini alma kararlılığını vurgulayarak, KDP’nin ihanetinin ifşa olduğunu söyledi.

- Araştırmacı Veysi Toprak, Kürt kültürüne yönelik devlet politikalarının yıkıcı etkilerini vurgulayarak, Kürt müziği ve dilinin yok edilmesinin egemenlerin ilk hedefleri arasında olduğunu belirtti.

- Devrimden sonra kadınların toplumsal yaşamda yer alabilmesi için örgütlenme sürecine gidildi. DAİŞ’in kaçırdığı kadınlar, kaçırılma, tecavüz ve işkenceye maruz kalmıştı. Bu travmaların aşılması için kadınlar, toplumsal kurumlarda yer almaya başladı.

- Ankara’daki anlaşma sonrası resmi olarak ilk hain saldırıyı, iki kadın gazeteciyi katlederek gerçekleştirdiler. Türk devleti ve KDP’nin bunu örtbas edemez. Özgür basını susturamazlar, Kürt halkı da hesabını sorar. Hêlîn Harûn Çekdar’ın yazısı