GÜNDEM 7 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Günlerdir cenazelerini kaya altlarında terk ettiği askerlerin kimliklerini açıklamayan, Zap’ın derin vadileri ve uçurumlarında takılı kalmış psikolojisi bozuk askerlerini toparlayamayan Türk ordusu, kimyasal silahlara sarılıyor.

-Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına dikkat çeken Dêrîn Pêşmergesi Mam Hazim, "Mesele PKK değil, Türk devleti PKK'nin olmadığı birçok bölgeye de işgal saldırılarında bulunuyor" dedi.

- GÖÇİZDER’in avukatı Ahmet Baran Çelik, gizlilik kararı olan gözaltılar için yandaş medyanın “finans soruşturması” diye bilgi geçtiğini hatırlattı ama asıl hedefin derneğin çalışmaları olduğunu söyledi.

- İç Güvenlik Güçleri’nce düzenlenen operasyonlarda yakalanan hücre elemanları itiraflarda bulundu. MİT'in Kuzey ve Doğu Suriye’deki suikast, bombalı saldırı, kaçakçılık ve kalpazanlık gibi birçok suçun talimatını verdiğini anlattı.

- Batman Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Urfa’ya gezi turuna gidiyoruz’ diyerek öğrencileri AKP’nin Adana mitingine götürdü. Öğrencilere miting boyunca yemek bile verilmedi.