GÜNDEM 9 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, iktidarın şiddeti tüm alanlarıyla yaymaya çalıştığını belirterek, “Özel savaşın panzehiri örgütlenmektir” dedi.

- DEM Parti Tarım Komisyonu Eş Sözcüsü Rıdvan Turan, AKP-MHP iktidarının iki yıl üst üste ekim yapılmayan tarım arazilerinin kiraya verilmesi uygulamasını değerlendirerek amacın küçük ölçekli çiftçilerin topraklarına el koymak olduğunu söyledi.

- Başûrê Kurdistan halkı ekonomik, toplumsal sorunlar yaşarken ve işgalci Türk devletinin işgal ve ilhak saldırılarına maruz kalırken Barzani ailesinin çocukları milyon dolarlık üniversiteler açıp, istedikleri gibi yönetiyorlar.

- Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni dere içinde saklanmış olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün toprağa verilecek.

- 2015 yılında şehir savaşının öncülerinden Zeryan Denîz Amed’in yanından çalışmalara katılan Zarîn Aram, bulunduğu her alanda YJA Star kimliğinin gereklerini layıkıyla yerine getirerek fedai bir savaşçı olur.