GÜNDEM 9 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Senaryosunu Ahmet Tahir’in yazdığı Tava Sor’un ilk bölümü Stêrk TV’de yayına girdi. Yönetmen Numan Yiğit, öz yönetim döneminin direniş hikayesine mercek tuttuklarını söyledi.

- Konumlandıkları Girê FM bölgesindeki tepeden inmeye yeltenen Türk askerlerinin, gerillanın eylemi karşısında gerisin geriye panikle kaçışı, gerilla kameralarına yakalandı.

- Yaşamın adı gerilla, zamanı gerilla oluyor. Zamanı ve mekanı gerilla belirliyor. Zamanın eylemi ve dili gerilla oluyor. Gerilla kendi zamanını, tarihini yazıyor.

- Önceki gün merkezleri basılarak, müdür ve editörleri de gözaltına alınan JINNEWS muhabirleri, habercilikten taviz vermeyeceklerini ve kadınların kalemini düşürmeyeceklerini söyledi.

- Türk devletinin işgal saldırılarının tümünün Kürt halkının ulusal kimliğine yönelik olduğuna işaret eden YNK’li Milletvekili Zikrî Zêbarî, "Tüm sınır hatları, ilçeler ve şehirler işgal tehlikesi altında. Yurtsever ve devrimci insanlar hedef alınıyor. Güney Kürdistan kendi güvenliğini sağlamalı" dedi.  

- Milyonlarca İnci Kefali’nin, Van Gölü’nün sodalı soyundan tatlı sulara yumurtalarını bırakmak için başlattığı mucizevi yolculuk başladı.