Gazeteci Taşkın’ın mahkemesi yarın

Tutuklu Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın'ın yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Taşkın, Muş’ta 20 Aralık 2017 tarihinde “hakkında ciddi ihbar var" denilerek gözaltına alınıp, 4 gün gözaltında kaldıktan sonra “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine 22 Ocak’ta Ankara’da gözaltına alınan ve SEGBİS aracılığıyla Bitlis Sulh Ceza Hâkimliği tarafından ifadesi alınan Taşkın, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Taşkın hakkında, “Örgüt propagandası” ve “Örgüt üyesi olmak” iddialarıyla Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın ilk duruşması görülecek. Muş Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Taşkın’ın haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapıldı.

‘HİÇBİR DELİL DOSYADA MEVCUT DEĞİL'

Mezopotamya Ajansına konuşan Taşkın'ın avukatı Gulan Çağın Kaleli, soruşturmanın başlangıcı, yapılan gözaltı ve el koyma işlemleri usule aykırı bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Tüm dosya içeriği değerlendirildiğinde, Seher (Seda) Taşkın’a bire bir isnat edilen hiçbir suçlama yoktur. Tüm isnatlar Mezopotamya Ajansı’nın yayın politikalarını kriminalize etme üzerine kurgulanmış bir dosyadır. Dosya muhalif basında yer alan haberler ile şişirilmek istenmiş. Son olarak Seher Taşkın 'örgüt propagandası' suçlaması ile tutuklanmış olmasının yanı sıra dosyaya tek bir yeni delil girmemesine rağmen, iddianame 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası' suçlamaları ile hazırlanmıştır. Ancak bu suçlamaları ortaya koyan hiçbir delil dosya içeriğinde mevcut değildir" dedi.