Gergerlioğlu: Meclis'te direneceğim

Hapis cezası onanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Meclis’te direneceğim, gelip beni buradan alıyorlarsa alsınlar. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “propaganda” suçundan verilen ve Yargıtay tarafından onanan 2 yıl 6 aylık hapis cezası kararı Meclis’e ulaştı. Kararın Genel Kurul’da okunması halinde Gergerlioğlu’nun milletvekilliği gasp edilecek.
Kararı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyan Gergerlioğlu, hakkında verilen cezayla birlikte Genel Kurul’dan çıkacak karar ve milletvekilliğinin düşürülmesi halinde muhalefetin alacağı tutuma dair Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'KARAR OKUNURSA YARGI DARBESİ NİTELİĞİNDE OLUR'

Gergerlioğlu, mahkeme kararının “siyasi” olduğunu vurguladı, insan kaçırılmalarını, işkenceyi, çıplak aramayı gündeme getirdiği için hedef alındığını söyledi.
Karar Genel Kurul’da okunsa bile Meclis’te kalmaya devam edeceğini ifade eden Gergerlioğlu, şunları söyledi:
“Ben Meclis’teki bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bu bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür. Ayak oyunlarıyla vekilliğim elimden alınmaya çalışılıyor. Ben bunu kolay kolay bırakmam. Genel Kurul’da, Meclisin içinde, milletin bağrında sonuna kadar beklerim. Meclis’te direneceğim. Gelip beni buradan alıyorlarsa alsınlar. Bu bedele razılarsa gelip alsınlar. 1994’teki görüntüleri olur. Eğer karar okunursa yargı darbesinin manivelası haline gelecek. Barış dediğim için cezalandırıldım. Bana 90 bin kişi oy verdi, bu 90 bin kişiyi benimle birlikte cezaevine atmış olacaklar. Bugün bu karar okunabilir, ben yine milletin yüreğinde, gönlünde bu ülkenin milletvekiliyim."
Her kesimden ciddi bir destek aldığını da paylaşan Gergerlioğlu, muhalefetin tepkisini ise yeterli bulmadığını ifade etti.