Gezi Davası'ndaki hukuksuzluğa karşı nöbet sürüyor

Gezi Davası’ndaki hukuksuzluğa karşı başlatılan Adalet Nöbeti sürüyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaların, Gezi Davası’ndaki hukuksuzluğa karşı başlattığı Adalet Nöbeti 42’nci gününde sürüyor. Nöbetin 40 ve 41’inci gününde yapılan ziyaretlere dair Mimarlar Odası Ankara Şubesi bilgi notu paylaştı. Nöbetin 40’ıncı gününde Tüketici Hakları Derneği (THD), 41’inci gününde ise Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın devraldığı belirtilerek, yapılan ziyaretlere ilişkin bilgi verildi. THD Genel Başkanı Turhan Çakar ve THD Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Aydın, “Güncel Tüketici Sorunları ve Tüketici Hakları” konulu sunum yaptı. THD Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Ergün Kılıç ise, kentsel yıkım, talan ve özelleştirmelerin tüketici haklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu, genel kurul ve seçimlerinin sonrasında yaptığı ilk toplantının ardından nöbeti ziyaret etti. Ziyarette konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz “Bu utanç vesikası karar, mahkeme salonunda aramızdan kopartılan cezaevlerine atılan 3 arkadaşımıza değil, tüm mühendislere, mimarlara ve yüreği eşitlikten ve özgürlükten atan tüm vatandaşlarına karşı alınmış bir gözdağı kararıdır. Biz hiçbir zaman yasaklamalardan ve tutuklamalardan ne korktuk ne yıldık" dedi.

Koramaz, “Tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” mesajını verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Adalet Nöbetlerine bütün kentlerde devam ettiklerini, Ankara, İstanbul, İzmir’de sürekli ve dönüşümlü olarak adalet nöbetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Ankara Kadın Dayanışma Komiteleri de nöbette dayanışma ziyaretinde bulundu.