Gözaltındaki gazetecilerin ifade işlemi sürüyor

Amed’de 8 Haziran’da gözaltına alınan 20 gazeteciden 4'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, Jinnews editörü Gülşen Koçuk serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Kürt gazetecilerin ifade işlemleri sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan Jinnews Müdürü Safiye Alagaş, Jinnews Editörü Gülşen Koçuk, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen'in 8 günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldıkları adliyede ifade işlemleri devam ediyor.

SAVCIDAN TUHAF SORULAR

Savcı, Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Aziz Oruç'a "Savaş ne demek? Kürt sorunu nedir" gibi sorular yöneltti. Gazeteci Safiye Alagaş' a ise Jinnews'in yaptığı haberler ve haber içerikleri soruldu. Her iki gazeteci de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Jinnews Editörü Gülşen Koçuk hakkında ise adli kontrol talebinde bulunuldu. Koçuk, talebin ardından serbest bırakıldı. Koçuk'u adliye kapısında meslektaşları karşıladı.

Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdür Mehmet Ali Ertaş ve Gazeteci Elif Üngür ise yaptığı programlar sorularak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Diğer gazetecilerin sorgusu devam ediyor.