Güven'in duruşması görüldü

Leyla Güven'in yargılandığı davanın duruşması Amed'de görüldü. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

Efrîn işgaline karşı açıklama ve katıldığı etkinlikler gerekçesiyle tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ULUSLARARASI İSİMLER DE İZLEDİ

Tecride karşı 200 gün açlık grevi yapan Güven'in katılmadığı duruşmaya, avukatları Reyhan Yalçındağ, Cemile Turhallı Balsak ve Cemil Şıvan Özen katıldı. Duruşmayı, Almanya Sol Parti Milletvekili Hakan Taş ve Hollanda Türkiye Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlar izledi.

TALEPLERE RET

Avukat Reyhan Yalçındağ, Güven'in milletvekili olması nedeniyle Anayasa'nın 83'üncü maddesi kapsamında yargılamanın durdurulması yönünde yeniden talepte bulundu.

Yalçındağ, Güven'e adli kontrol tedbirleri kapsamında uygulanan yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme, avukatların yargılamanın durdurulması ve adli kontrol tedbiri olarak uygulanan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.