Halk iradesini ortaya koymalı

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, halkın mutlaka Kuzey Kürdistan ve Türkiye kentlerinde HDP stratejisi çerçevesinde oy kullanarak iradesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Kürt kentlerinde gasp edilerek kayyum atanan belediyeleri yeniden halka devretme ve belediye sayısı çoğaltma; Türkiye kentlerinde ise AKP-MHP faşizmine kaybettirme stratejisi izleyen HDP, halka mutlaka sandık başına giderek oy vermenin önemini anlatıyor. HDK de bu yönlü çağrılarını sürdürüyor.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, bu seçimin her bakımdan tarihsel bir eşikte olan ülke için kritik bir rol oynayacağını söyledi. Şenoğlu, tek adam rejiminin halklar, emekçiler, kadınlar ve gençler açısından hiçbir gelecek vaadinin olmadığını vurgulayarak, “Haliyle halklar, emekçiler, ezilenler ve demokrasiden yana olanların kendi iradelerini ellerine almaları lazım. Seçimler bunun için bir fırsat. O yüzden önümüzdeki seçime bu şekilde bakılmalı. Muhakkak ve muhakkak halkın seçim iradesini ortaya koyması ve oyunu kullanması gerekiyor. Evet, bu belki dün de böyleydi ama artık verilecek her oy bir onur ve özgürlük oyudur.”

YENİLGİYİ YAŞATMAK LAZIM

Eşsözcü Şenoğlu, seçimlerin kendi başına her şeyi değiştirmeyeceğini, demokrasi mücadelesinin devam edeceğini, bunun AKP iktidarının tehditlerinden de anlaşıldığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Rejim güçleri de Cumhurbaşkanı da açık açık bazı şeyleri ilan ediyor. Halkın iradesine şimdiden el koymaya çalışıyorlar. ‘Biz kaybetsek de buna izin vermeyeceğiz’ diyorlar. Bu tehditlerin toplumun geniş bir kesimi tarafından artık dikkate alınmadığını görüyoruz. İktidar da bunun farkında ve o yüzden daha seçim olmadan tehditlere son hız devam ediyor. AKP’nin belirli bir oranda bile gerileyişi sağlandığı takdirde, demokrasi ve özgürlük mücadelesi daha olumlu bir şekilde sürecektir. Bunun için de iktidara gerçek ve güçlü bir ders vermek, bu rejime bir yenilgi yaşatmak lazım. Bu, özgürlük mücadelesi verenlere önemli bir moral ve özgüven kazandıracaktır.”

ÖZGÜRLÜK ALANLARIMIZI KURMALIYIZ

Halkların kendi demokratik ve özgürlük alanlarını kendisinin mücadele ile kurması gerektiğine dikkat çeken Şenoğlu, eşitlik, demokrasi ve özgürlüğün, bu iktidarın insafına bırakılamayacağını kaydetti. “Bizim kendi demokrasimizi kurmamız gerekli. Biz kendi özgürlük alanlarımızı ve bunun kurumsallaşmasını yaratmak zorundayız” diyen Şenoğlu, şöyle konuştu: “AKP rejimi her bakımdan bunları yasaklıyor zaten. Yeri geliyor yasaları da kuralları da yasaklıyor. Bunun adımı da yerellerden olabilecek bir şey. Halkın kendi sorunlarını kendisinin çözeceği, kaderini eline alabileceği ve uygulayacağı sistemleri kurabiliriz, çünkü bu son derece meşru ve demokratiktir. Seçimlerin sonucunu aşan, gelecek yılları daha güvence altına alan adımlar atmak durumundayız. Bunun da yolu yerel, doğrudan demokrasidir. Bunun için bu seçimi oldukça önemsiyoruz.”

KAYGILARI BİR TARAFA KOYMALIYIZ

Erdoğan’ın dilinden düşürmediği beka sorununun halkın ve Türkiye’nin değil, kendi partisi ve çıkarlarının problemi olduğunu ifade eden HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, bu anlamda sandığa gitmenin kritik olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Kürdistan’da kayyuma karşı halkın iradesi çok güçlü bir şekilde ortaya çıktı. Belediyeler geri alınacak. Batı’da ise çok daha kritik bir eşik var. Emekçiler ve halklar burada şöyle düşünmeli; HDP’nin seçim stratejisi birleştiren bir yöntemdir. Bu başarılabilir ve AKP’ye yenilgi yaşatmanın en somut biçimidir. Kuşkusuz bizler de sahada görüyoruz ki halkımızın değişik kaygıları var ama artık bunları bir yana bırakmalı. AKP’yi geriletecek önemli bir hamledir. Halkımız sağduyu ile hareket edip kaygılarının vicdanının ölçüsünden geçirip sandıklara gidecek, HDP ekseninde oy kullanacaktır.”