Hasta tutsak Demir'in yaşamı risk altında

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsak Mehmet Can Demir’in yaşamının risk altında olduğunu belirtti.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 298'inci haftasında videolu açıklama ile hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. İnisiyatif adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen, Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Sabri Kaya’nın tahliye edildiği gün yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Bu ölüm önlenebilir bir ölümdü, yaşamasına imkân sağlanabilirdi ancak olmadı” dedi.
Çevirmen, bu hafta Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan 59 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Can Demir’in sağlık durumuna dikkat çekti. Çevirmen, Demir'in, İnfaz Yasası’ndan yararlanması gerekirken, 2 yılı dolmasına 10-15 gün kala iddianame hazırlandığı için tahliye edilmediğini açıkladı.
Çevirmen, “Acil bir şekilde bel fıtığı ameliyatı geçirdi, 4-5 kez çeşitli zamanlarda kalp krizi geçirdi ve anjiyo oldu. Mide ülseri hastalığından kaynaklı olarak mide kanaması geçirdi ve adeta ölümden dönmüştür. Bu rahatsızlıklarla birlikte yüksek tansiyon hastalığı baş göstermiştir” dedi. Demir’in tutuklandıktan sonra rahatsızlıklarının arttığını aktaran Çevirmen, “Yaşamı risk altında" uyarısında bulundu.