HDP'den seçmenlere: Her yerde sandığa gidelim

Yerel seçimlere iki gün kala HDP'nin çalışmaları ve çağrıları sürüyor. HDP, AKP-MHP faşizmine karşı mutlaka sandığa gitmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), halkları, ezilenleri, emekçileri, kadınları, gençleri oy kullanmaya çağırıyor. AKP, DSP ve CHP’nin yarıştığı İstanbul’un Şişli ilçesinde ciddi bir oy potansiyeli bulunan HDP, seçmenine sonuçları belirleme çağrısı yaptı. Seçimlere girmeyen HDP, "ne AKP ne de DSP" dedi. Demokrasi güçlerine destek vereceklerini ifade eden HDP Şişli İlçe Eş Başkanı Mutlu Öztürk, herkesi oy kullanmaya çağırdı.

Öztürk, "Türkiye genelindeki taktiğimizi Şişli’de de uyguluyoruz ve ne AKP-MHP blokuna, ne de onların güvercin donundaki maşasına (Mustafa Sarıgül) oy vermiyoruz. Şişli’de demokrasinin gelişmesi için, demokratik güçleri destekleyeceğiz” dedi.

AMED

HDP'nin Amed'de İstasyon Meydanı'nda gerçekleştireceği final mitinginin yağışlı havadan kaynaklı iptal edilmesinin ardından oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy kent merkezinde tur attı. Seçim otobüsüyle il binası önünden hareket eden konvoya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye eşbaşkan adayları katıldı. Yüzlerce aracın katıldığı konvoy, kentin bulvar, cadde ve sokaklarında tur attı. HDP bayraklarının dalgalandığı konvoyda, Temelli ve HDP’li adaylar, halkı selamladı. Konvoy turu, halkın da sokak ve caddelere inmesiyle gövde gösterisine dönüştü.

VAN

Van'ın Muradiye ilçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) belediye eşbaşkan adaylarının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AKP-MHP, CHP ve Saadet Partisi'nin aday çıkardığı ilçede HDP adayları halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. HDP'li Eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, Muradiye'de mutlaka kazanacaklarını söyledi.

HDP Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayı Leyla Balkan, "Muradiye'de kayyuma da kayyum atandı. Kayyumlar ilçede zengini daha zengin, fakiri daha fakir duruma getirmiştir. Şimdi belediyenin 45 milyona yakın borcu var. İlçede kayyumların en ufak bir hizmeti olmadı. Bizim projemiz halk ile birlikte yönetme anlayışı üzerinedir. İlçede tarım ve hayvancılık bitmek üzere. Kayyumların tahribatlarını bitirip yeniden ilçeyi canlandıracağız” dedi.

Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayı Yılmaz Şalan "HDP diğer dönemlerden daha çok oy alacak. İlçede HDP kazanacak. 1 Nisan'dan sonra ilçemizde yarım kalan projelere devam edeceğiz. İlçeye hiç kimsenin yapamadığı işleri yapacağız. Bütün karar aşamalarında halkımız ile beraber hareket edeceğiz” diye konuştu.

BİNGÖL

HDP Bingöl Belediyesi eşbaşkan adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Farklı kentlerde oy kullanacaklar, Bindöl’den oy kullanacakları illere gitmeye devam ediyor. Kentte şimdiye kadar yaklaşık 250 seçmen oy kullanacakları memleketlerine doğru yola çıkarıldı. Senem Çakas, halka sandıklara gitme çağrısında bulundu.

“Mutlaka kazanacağız” diyen Çakas, seçim çalışmaları sırasında sandığa gitmeyeceklerini ifade edenlerin olduğunu belirterek, "Bir oyla değişir. Senin oyunla değişir. Kimse kendisini sandıktan geri tutmasın" diye ekledi.

MALATYA

HDP Malatya il, ilçe örgütleri ve adaylardan Battalgazi ilçesi Başharık ve Paşaköşkü mahallelerine ziyaretler düzenlendi.

Ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren HDP'liler, yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş, halka hitap ederek, 1 Nisan'da yaşanacak değişimin bir oyla gerçekleşeceğini dile getirdi.