HDP'li adaylardan çağrı: Sandıklara sahip çıkalım

HDP, seçim çalışmalarını sürdürürken, halkı her yerde oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), AKP-MHP ittifakının yoğun saldırılarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. HDP'li adaylar, seçmenleri oy vermeye, müşahit olmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

ADANA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin binalarında basın toplantısı yaptı. HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ve partililerin katıldığı etkinlikte, “AKP-MHP iktidarına karşı oylar demokrasinden yana adaylara” pankartı asıldı.

HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Eriğ, iktidar blokunun kaybettiğini ve bu korkuyla saldırganlaştığını kaydetti.

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, ikili seçim stratejilerine değinerek, bölgeyi kayyumlardan kurtaracaklarını ve batıda ise Cumhur İttifakı’na kaybettireceklerini kaydetti. Halkı sandıklara gidip, oy vermeye davet eden Peköz, halkı Cumhur İttifakı’na bir ders vermeye çağırdı.

DERSİM

Dersim’de HDP'nin seçim çalışmaları devam ederken, sandık güvenliğine dair tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. Seçmen sayısının 27 bin 17 olduğu Dersim merkezde toplam 97 sandık kurulacak. Dersim Devrimci Güçbirliği ile seçime giren HDP, hemen hemen tüm sandıklar için görevli ve müşahitler belirledi, oy kullanılacak 17 okula ise sorumlular atadı.

Dersim Barosu da, 31 Mart yerel seçimlerini yakından takip etmek ve dahil olmak amacıyla baro bünyesinde “Seçim Güvenliği İzleme ve Takip Merkezi” kurdu.

Dersim Devrimci Güçbirliği Merkez Bilgi İşlem Sorumlusu İbrahim Kasun, halka çağrı yaparak, şunları söyledi: "Oylarına ve sandıklarına sahip çıkmak için bulundukları yerlerde gönüllü müşahit başvurusunda bulunsunlar. Okul sorumluları, sandık görevlileri ve müşahitlere sandık güvenliği için eğitimlerimizi verdik. Dersim 31 Mart’a hazır. Pazar günü sandıklarımızı en iyi şekilde koruyacağız. Kayyum tarafından işgal edilen belediyemizi halk belediyesi yapmak için hazırız. Zaferimizi 31 Mart’ta kutlayacağız."

URFA

HDP'nin Urfa'nın Bozova ilçe belediye eşbaşkan adayları Rabia Aslan ve Mahmut Çakmak, seçmeni oy vermeye çağırdı.

Seçmen sayısı 35 bin 503 olan ve hareketli seçmenin bulunduğu ilçede, HDP'nin seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çakmak, "Çalışmalarımızda son derece sıcak karşılandık. Bozova'nın HDP'ye ihtiyacı var. HDP çatısı altında birleşip Bozova'ya sahip çıkalım" dedi.

Çakmak, özellikle Avrupa'da yaşayan Bozovalıları sandığa davet ederken, "Nerede bir Bozovalı varsa sandığa davet ediyoruz" dedi.

Aslan ise seçim süreci boyunca kadınların çalışmalara aktif katıldıklarını ifade etti. Aslan, "Tüm kadınlara çağrım; HDP bir kadın partisidir, sandığa gidin ve HDP çatısı altında buluşalım. Her alanda etkin olan kadınlar, 31 Mart seçimlerinde de sandıklara giderek, oylarına, iradelerine sahip çıkacaklardır" diye konuştu.

AMED

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA-DER) “Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi”, Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nun “Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü” ve Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin hazırladığı “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni, HDP'nin Amed adaylarına sundu. HDP Amed Büyükşehir Belediyesi adayları ile Yenişehir, Sur, Bağlar, Kayapınar adayları, taahhütnameleri imzaladı.

IĞDIR

HDP Iğdır İl Örgütü Hareketli Seçmen Komisyonu Üyesi Ahmet Karadeniz ve HDP Milletvekili Habip Ekisik, kent için bir oyun dahi çok büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Karadeniz, Iğdır’da 2 bin 500 hareketli seçmen oyu olduğuna işaret etti. Iğdır'dan 8 ile seçmen göndereceklerini paylaşan Karadeniz, her oyun büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Iğdır’ın en çok seçmen taşıyan iller arasında yer aldığını söyleyen Karadeniz, "Ülkenin neresinde olursa olsun gelmek isteyen seçmen arkadaşlarımızı kesinlikle taşıyacağız. Bütün imkanları, olanakları sunuyoruz. İrtibat telefonlarımız var. Bize ulaşamayan seçmenler bulundukları il ve ilçelerdeki hareketli seçmen komisyonuyla mutlaka bağlantı kursunlar" dedi.

HDP Milletvekili Habip Eksik ise "Daha önce de Türkiye’de bir çok ilde yapılan seçimlerde birkaç oyun sonuç değiştirebildiğini gördük. Oyu Iğdır’da olan, kendileri ilde bulunmayan kişiler, görevli arkadaşlarla diyaloğa geçsinler. Kesinlikle 31 Mart’tan önce Iğdır’da bulunsunlar. Faşizme zulme kirli ittifaklara dur diyelim" diye konuştu.

VAN

HDP Van İl Örgütü, sandıklarda görev alacak kişileri belirledi. 652 bin 809 seçmenin bulunduğu kentte, halk 13 ilçe ve bir büyükşehir olmak üzere 14 belediye için oy kullanacak. Seçim İşleri Komisyonu Üyesi Hatice Kiye, “Seçimin sandıkta kazanılacağını gittiğimiz her yerde herkese söyledik. Unutmayalım, seçim sandıkta kazanılır. Bu faşist ittifakı Kürdistan’da özellikle sandıklara koyup, üstünü mühürleyip göndermek istiyoruz” dedi.

Kiye, şu uyarıları da yaptı: “Seçim günü tüm seçmenlerimiz oyunu kullandıktan sonra okullarda, sandık çevresinde bulunsun. Özellikle sandık bileştirilen ve taşınan yerlerde halkımızın daha rahat sandıklara ulaşması için hareketli seçmenlere ulaşım imkanı sağladık. Halkımız yıllardır çabalıyor, çalışıyor ve emek veriyor. Biliyorsunuz bu iktidar yerel seçimlerle gelmiştir ve yerel seçimlerle de gideceğine inanıyoruz. O açıdan bütün halkımızın özellikle kayyum zihniyetini yerle bir etmesi için seçim günü sandıklarına sahip çıkmasını istiyoruz."

BİTLİS

Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim çalışmaları kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesi Ovakışla (Pırxus) beldesinde halk buluşması düzenledi. Ovakışla Meydanı’nda yapılan buluşmaya, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, Ovakışla Belediyesi eşbaşkan adayları Sarya Yılmaz ve Baran Turan ile HDP ve DBP'li yöneticiler katıldı. HDP bayraklarıyla süslenen alanında toplanan kitle, “Bijî HDP” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı.

Turan, yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Ovakışla Belediye Başkanı Ahmet Demir ile HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın gönderdiği mesajı okudu.

Daha sonra konuşan diğer eşbaşkan adayı Sarya Yılmaz ise, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki direnişleri selamladı.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık da tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Işık, Ovakışla’yı kayyumdan kurtarmak için herkesin sandığa gitmesini ve sandıklara sahip çıkmasını istedi.

AMED

HDP, yerel seçimler kapsamında yarın Amed'de final mitingini düzenleyecek. İstasyon Meydanı’ndaki miting saat 11.00’de başlayacak.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı, "29 Mart’ta hep birlikte yeniden alanlarda ‘Biz buradayız’ diyeceğiz. 1 Nisan’da çekeceğimiz halaylara hazırlanacağız. Amed, Amed olduğunu bir kez daha 29 Mart’ta göstermelidir” diyerek, mitinge katılım çağrısında bulundu.

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı İbrahim Çiçek, 2 aylık seçim sürecinin sonuna geldiklerini ifade ederek, “Görkemli final mitingine hazırız. Halkımız; Leyla Güven ve Nasır Yağız’a sahip çıkmalıdır. ‘Kürdistan yoktur’ diyenlere yarın İstasyon Meydanı’ndan cevap vermeliyiz" dedi.

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Belgin Diken ise halkın iki aylık coşkusunu İstasyon Meydanı’na taşıyacaklarını söyledi.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zübeyde Zümrüt, "31 Mart’ta faşizmi sandıklarda patlatmak için yarın Newroz coşkusuyla İstasyon Meydanı’nda olalım” dedi.

Sur Belediyesi Eşbaşkan adayı Filiz Buluttekin de kadınları İstasyon Meydanı’na çağırdı.

Sur Belediye Eşbaşkan Adayı Cemal Özdemir de "“Halkımız 21 Mart’ta kararını verdi. Bunu bir kez daha İstasyon Meydanı’nda gösterelim” diye belirtti.

Kayapınar Belediye Eşbaşkan Adayı Keziban Yılmaz ise şu çağrıda bulundu: “İrademizi gasp edenlere karşı kadın öncülüğünde İstasyon Meydanı’na akalım.”

MUŞ

HDP Muş İl Örgütü, Malazgirt ilçesinde seçim mitingi düzenledi. Mitinge Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP milletvekilleri Mensur Işık, Şevin Çoşkun, HDP Muş il eşbaşkanları Ferhat Çakı ve Muhlise Karagüzel katıldı.

Halkı selamlayan Malazgirt Belediyesi Eşbaşkan Adayı Münevver Ceylan, tüm halkı 31 Mart’ta iradesine sahip çıkmaya çağırırken, diğer aday Erdal Çakar ise, seçimlerde yüksek bir oy oranıyla belediyeyi kazanacaklarını söyledi. Ardından konuşan Milletvekili Şevin Coşkun, kayyumların halk iradesine karşı saygısızlık ve demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süren açlık grevlerine değinen Milletvekili Mensur Işık ise, "Avukat arkadaşların ve ailenin Öcalan’la görüşme talebine diyorlar ki 'koster bozuk', araç olsa 'hava bozuk, fırtına var'. diyorlar. Hava bozuk değil, koster bozuk değil, bozuk olan sizin anlayışınız. İşte biz bu bozuk zihniyete 31 Mart’ta gereken cevabı vereceğiz" dedi.

Son olarak konuşan HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Halkın parası çalanlardan hesap soracağız. Belediyeleri aldığımızda müfettiş isteyecek, hırsızlıklarını kanıtlayıp, mahkemelere vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Mir Perwer sahne aldı. Kitle şarkılar eşliğinde çektiği halaydan sonra dağıldı.

İSTANBUL

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, 31 Mart günü halkı hem oyunu kullanmaya hem de müşahit olmaya çağırdı. Seçime girmedikleri yerde de sandıkları koruyacaklarının altını çizen Demir, “Adayımız olmasa bile biz orada oyların sayımı, verdiğimiz oyların kontrolü ve sonrasında da seçim kurullarına gidişindeki bütün aşamaları takip etmek üzere mutlaka müşahit vermek durumundayız” diye belirtti.

Bütün ilçelerde müşahitlere ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Demir, “31 Mart günü oyunuzu kullanın ve oyunuzu kullandığınız yerde de müşahit olmak için il ve ilçe örgütlerimize başvuruda bulun. Size vereceğimiz müşahit kartlarıyla da gün boyunca da seçimlerde yaşanan herhangi bir hukuksuzluğun yaşanmaması için orada gözlemci olun ve o hukuksuzluğun önüne geçmek için de müdahil olun” diye konuştu.

Demir, müşahit olmak isteyenlerin bulundukları HDP ilçe binalarına giderek ve ya il binalarını arayarak başvuru yapabileceklerini söyledi.