HDP ve KCDK-E Paskalya'yı kutladı

Paskalya'yı kutlayan parti ve kurumlar, bugünlerde dayanışmanın önemine dikkat çekti.

HDP, KCDK-E, Hıristiyan toplumunun Paskalya Bayramı'nı kutladı, pandemiye karşı dayanışma mesajları verdi.

HDP: BUGÜNLERİ DAYANIŞMAYLA ATLATABİLİRİZ

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları da şu mesajları verdi:
"Tüm dünyanın din, dil, inanç ayrımı gözetmeksizin koronavirüs salgını ile mücadele ettiği bugünleri ancak hep birlikte ve dayanışma ile atlatabiliriz. Tüm Hıristiyan yurttaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Eşit yurttaşlık temelinde bir arada ve farklı halklar, inanç grupları olarak kendi kültürlerimizi, ana dillerimizi ve kimliklerimizi özgürce yaşayabilmek için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı bir kez daha paylaşıyoruz."

KCDK-E SAĞLIKÇILARA DESTEĞE ÇAĞIRDI

KCDK-E Esbaşkanlık Divanı, bugün yazılı açıklama yaparak, sağlık emekçilerinin Paskalya Bayramını kutladı.
Açıklamada, koronavirüs tehdidine dikkat çekilerek, "Rêber Apo bu tür felaketleri sistemsel krizin sonucu olarak çok önceden ortaya koyarak, insanları olası büyük tehlikelere karşı örgütlü mücadeleye çağırmıştır" vurgusunda bulundu.
Açıkamada, şöyle denildi:
"Paskalya Bayramı 13 Nisan’da kurumlarımız adına sağlık emekçileri ziyaret edilip, sembolik hediyelerle takdir edilmelidir. Bunun yanı sıra Berlin, Paris, Londra ve Köln toplum merkezlerimiz, yine birçok şehirde toplum merkezlerimizin örgütlediği maske yapma kampanyasına gücümüz oranında tüm yerel kriz masalarımız örgütlemelidir."