'Herkes sandığa gidip oyunu kullanmalı'

HDP İl Örgütü Seçmen Komisyonu Üyesi Vedat Erin, Adana’daki seçmenlere, "Benim oyumla kazanılmaz demeyin. Herkes sandığa gidip oyunu kullanmalı" çağrısında bulundu.

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart'a 1 gün kala hareketli seçmene çağrı yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü Hareketli Seçmen Komisyonu Üyesi Vedat Erin, özellikle genç ve öğrenci kesimine seslendi. Seçim arifesinde olduklarını hatırlatan Erin, "31 Mart'ta herkes sandığa gidip oylarını kullanacak. Seçime son bir iki gün kala şu mesajı halkımıza vermek istiyoruz; bir oy bir oydur. Herkesin sandığa gidip oyunu kullanması gerekiyor. Sandığa gidilmeyip, kullanılmayan her AKP- MHP ittifakına yazılı sayılacaktır.

Bir oydur, benim oyumla kazanılmaz, benim oyum ile bir şey olmaz, demeyin. Her arkadaşımızın kendi görevini yerine getirerek sandığa gitmesi gerekir. Oyunu demokrasi güçlerinin belirlediği ortak adaya vermesi gerekiyor. Kullanacağımız her oy bizim için bir kazanım olacaktır. Aynı zamanda AKP-MHP faşist birleşimini de geriletmeye yönelik bir adım olacaktır" dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Kürtlerin oylarının bu seçimde de belirleyici bir rol oynadığına dikkat çeken Erin, son zamanlar da Adana’da partilerine ilişkin artan baskıların da bundan kaynaklandığını ve AKP-MHP ittifakına karşı yapılan çalışmaların halkta yer edindiğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi. Erin, Seyhan’da bulunan seçim bürosuna, açlık grevinde iken fedai eyleminde bulunan Zülküf Gezen’in fotoğrafının asılı olmasından kaynaklı büronun mühürlenerek kapatılmasının da, HDP’lilerin gözaltına alınmasının da bu dönemdeki tek açıklamasının bu olduğunu söyledi.

Seçim Komisyonu olarak, 1 Nisan sabahına kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Erin, "Bizler mahalle, sokak, ev ev geziyoruz. Halkımıza nasıl oylarını atacaklarını da söylüyor, yönlendirmeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sandık eğitimlerimiz de devam ediyor. Seçim günü yaşanabilecek her türlü soruna yönelik hazırlıklarımız da neredeyse tamamlandı" diyerek konuşmasını sonlandırdı.