HPG, 5 şehidi saygıyla andı

Şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, “Derwêş, Azad, Özgür, Sîdar ve Xelîl yoldaşlarımız 2017 yılı direnişinde öncülük yapan Apocu fedai militanlar olarak kahramanca direndiler ve şehadete ulaştılar” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Kürt halkı en değerli ve güzide evlatlarının özgürlük uğruna her şeyi göze alarak mücadele etmesiyle varlığını halen koruyabilmektedir. Kürt halkı bu evlatlarının kahramanca yürüyüşü, fedaice direnmesiyle adım adım özgürlüğünü sağlamaktadır. Soykırım cenderesine alınmış halkımızın varlığını korumak, düşman saldırılarını bertaraf etmek ve halkımıza özgürce nefes aldırtmak çok zorlu ve bedelleri ağır bir mücadeleyle mümkün olabilmektedir. Bu kutsal özgürlük davasında halkımızın en güzel, en onurlu ve yiğit evlatları hiç tereddüt etmeden mücadele edip şehadete yürümektedir. Halkımızın özgürlüğe bedel verdiği her yiğit kahramanımız mücadelemizi büyütmekte, inancımızı arttırmakta ve bizi zafere yakınlaştırmaktadır. Mücadele tarihimizin zorlu yıllarından olan 2017’de düşmanın amansızca saldırılarını boşa çıkaran, halkımızın özgürlük umudunu diri tutan ve fedaice savaşan kahramanlarımız mücadelemizi bugünlere taşıdılar. Derwêş, Azad, Özgür, Sîdar ve Xelîl yoldaşlarımız 2017 yılı direnişinde öncülük yapan Apocu fedai militanlar olarak kahramanca direndiler ve şehadete ulaştılar. Bu değerli şehit yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anarken, anılarına ve amaçlarına bağlılık sözümüzü yineliyor, değerli yurtsever ailelerine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Derwêş Tetoyî
Adı Soyadı: Doğukan Bozdemir
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Hanife – Muhlis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Azad Gever
Adı Soyadı: Aziz Tatlı
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Sıdıka – İzzet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Özgür Cîlo
Adı Soyadı: İlhan Akdoğan
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Zeynep – Halit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Sîdar Botan
Adı Soyadı: Recep Esin
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Herdemcan – Selman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Xelîl Dağ
Adı Soyadı: Mehmet Emin Dakman
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Besra – Esat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2017 / Medya Savunma Alanları

 

DERWÊŞ TETOYÎ

Başta Neolitik Devrim olmak üzere insanlığın hafızasına kazınan birçok tarihi olayın aktörü olan kadim Kürt halkı, sömürgecilerin asimilasyon, inkar ve imha saldırılarına maruz kalmış ve tarihten silinme durumuna getirilmiştir. Soykırım kıskacında can çekişen, ezilen Kürt halkı, kök saldığı kadim Kurdistan topraklarından göçe zorlanmış ve metropollerde asimilasyon saldırılarıyla yüz yüze kalmıştır. Bir ekmeğe muhtaç edilerek özgürlük iradesi yok edilmeye çalışılan halkımız, özgürlük umudunu hiçbir zaman kaybetmemiş; dağlarda, ovalarda ve kentlerde öz kimliğini koruma mücadelesi vermiştir. Önder Apo öncülüğünde gelişen Partimiz PKK, halkımıza can suyu olmuş ve on yıllardır acı çeken halkımız, tarih sahnesine görkemli direnişiyle geri dönmüştür. Amed Zindanları’nda tohumu atılan direnişimiz dalga dalga Kurdistan’ın her karışına yayılmıştır.

Wan, Payîzava’da dünyaya gelen ve sömürgeci Türk devletinin Kürtleri fakirleştirerek göçe zorlama politikaları nedeniyle İstanbul’a göç etmek zorunda kalan yurtsever bir ailede büyüyen Derwêş yoldaşımız, Türkiye metropollerinde işgalcilerin gerçek yüzünü erkenden tanımıştır. Yaşamın her alanında ayrımcılığa şahit olan; ana dilini konuştuğu için faşist saldırılara maruz kalan Derwêş yoldaşımız, bütün saldırılara rağmen boyun eğmemiştir. Dili, kültürü ve öz kimliğini sahiplenmek için mücadele arayışına giren Derwêş yoldaşımız, çocukluktan itibaren tanıdığı ve büyük ilgi duyduğu partimiz PKK’yi daha yakından tanıma kararı vermiştir. Önder Apo felsefesini ve PKK’nin yürüttüğü tarihi mücadeleyi tanıdıkça gerçek mücadele merkezini bulduğuna bütün kalbiyle inanan yoldaşımız, arayışını sonuçlandırmış ve aktif mücadelesini başlatmıştır. 2009 yılında gençlik çalışmalarına katılmış ve Kürt gençlerini sömürgecilerin kirli politikalarından korumak için büyük bir emek ortaya koyan yoldaşımız, işgalciler tarafından birçok kez gözaltı terörüne maruz kalmıştır. 2011 yılında işgalci Türk devleti tarafından tutuklanan yoldaşımız, 3,5 yıl sömürgeci zindanlarında kalmıştır. Zindanlarda da direnişini bırakmayan ve büyük bir kararlılıkla devam ettiren Derwêş yoldaşımız, birçok farklı zindana sürgün edilmiştir. Gittiği her yeri yoldaşlarıyla birlikte direniş alanına çeviren Derwêş yoldaşımız, zindan direnişçisi olarak işgalcilere gereken cevabı vermiş ve mücadelesini sürekli yükseltmeyi esas almıştır. 2015 yılında sömürgecilerin zindanlarından çıkan Derwêş yoldaşımız, yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Çok iyi ve yakından tanıdığı düşman gerçekliği karşısında Önder Apo felsefesinde derinleşerek bilinç düzeyini geliştiren yoldaşımız, halkımızın özgür geleceği için ancak Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yürüttüğü mücadeleyle zafere ulaşılabileceği gerçeğini bilince çıkarmıştır. Zindanlarda gerilla saflarına katılacağı günün hayalini her zaman kalbinde büyüten yoldaşımız, gerilla yaşamına ve koşullarına hızla uyum sağlamış ve kısa sürede güçlü bir katılım sahibi olmuştur. Aldığı eğitimlerle ideolojik alanda derinleşen yoldaşımız, aynı zamanda gerillacılık taktiklerinde kısa sürede yetkinleşmiştir. Xakurkê alana geçerek işgalci Türk ordusuna karşı verilen etkin mücadele en ön safta katılan Derwêş yoldaşımız, komutanlaşarak yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Devrim mücadelemizi zafere taşıyarak halkımızın hak ettiği özgür geleceği kurmak için durup dinlenmeden mücadele eden yoldaşımız, işgalcilere karşı olan öfkesi hiçbir zaman bitmemiş ve bu öfkesi aynı zamanda yürüttüğü fedai tarzda katılımın zemini olmuştur. Yoldaşlarıyla güçlü bağlar kurarak PKK’nin kutsal yoldaşlık ilişkilerini bulunduğu her ortamda hakim kılan Dêrwêş yoldaşımız, emekçi ve mütevazi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının kalbini kazanmıştır. Zafer ruhunu her zaman yaşayan ve pratiğine aktaran fedai militanlarımızdan Derwêş yoldaşımızı ardında bıraktığı mücadele mirası her zaman biz geride kalan yoldaşlarının önünü aydınlatacaktır.

 

AZAD GEVER

Soykırım kıskacına alınan ve sömürgeciler tarafından tarihin en acımasız saldırılarına maruz kalan; dili, kültürü ve tarihi yok sayılan ezilen halkımız, Önder Apo öncülüğünde gelişen partimiz PKK’yle birlikte yeniden dirilmiş ve tarihin en görkemli direnişine imza atmıştır. Kurdistan’da mücadele ve direnişin ilk tohumlarının ekildiği Riha’ya bağlı Siwêreg, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ilk halklaştığı ve işgalcilere karşı direnişin örüldüğü merkezlerimizden olmuştur. Yurtsever Riha halkı kadim direniş kültürünün izlerini her zaman hafızasında diri tutmuş ve partimiz PKK’nin ortaya çıkışıyla aktif olarak mücadele içerisindeki yerini almıştır. Kurdistan’ın direniş geleneğini takip ederek büyüyen Azad yoldaşımız, Kurdistan topraklarında dili, kültürü, tarihi ve onuruyla yaşamak isteyen her Kürt gibi erken yaşlardan itibaren sömürgeci Türk devletinin baskılarıyla yüz yüze kalmıştır. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yakından takip eden yoldaşımız, Mêrdîn’de üniversite okuduğu yıllarda Önder Apo felsefesini daha iyi tanımaya başlamıştır. Arayışlarını derinleştiren yoldaşımız, kapitaliste sistemin yarattığı sözde özgürlük ve parlak gelecek vaatlerini elinin tersiyle itmiş ve Önder Apo felsefesinin takipçisi olmuştur.

Soykırım saldırılarının arttığı ve halkımızın özgürlük iradesini yok etmek isteyen işgalcilere karşı gerilla saflarında mücadele etmeyi seçerek düşmanı gerekli cevabı veren Azad yoldaşımız, 2014 yılında Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Çocukluğundan itibaren duyduğu ve bir gün mutlaka katılmayı esas aldığı Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına büyük bir coşku ve moralle katılan Azad yoldaşımız, PKK’nin yarattığı güçlü yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenmiştir. Bu kutsal bağı anlayıp yaşamına aktaran, derinleştirmek için sürekli bir çaba sahibi olan yoldaşımız, kısa sürede Parti yaşantısıyla bütünleşmiştir. Aldığı eğitimlerle hem ideolojik hem askeri alanda yetkinleşen Azad yoldaşımız, Zap alanına geçerek ilk gerillacılık pratiğine başlamıştır. Gerillacılık taktiklerinde büyük bir yetkinlik kazanan yoldaşımız daha sonra Xakurkê alanına geçerek mücadelesini sürdürmüştür. Önder Apo’nun yaşam felsefesinde derinleşen Azad yoldaşımız, halkımızın özgür gelecek umudunu yok etmek isteyen işgalcilere karşı soluksuz bir mücadele yürütmüştür. Devrim görevlerini üstün bir başarıyla tamamlamak için büyük bir kararlılık ve irade gücüyle çalışmalara sarılan yoldaşımız, kısa sürede öne çıkmış ve yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasına zafere taşımayı devrimci mücadelesinin temeli haline getiren yoldaşımız, yaşamının her anı’nı halkımızın özgürlük mücadelesine adamıştır. Partimiz PKK’nin zafer çizgisinin militanı olan ve gittiği her alanda yoldaşlarına güç olan Azad yoldaşımız, emekçi ve mütevazi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanmayı bilmiştir. Yoğunlaşma düzeyini sürekli derinleştiren Azad yoldaşımız, partimiz PKK layık bir militan olduğunu yürüttüğü pratikle ortaya koymuştur.

Fedaice bir yaşam ve katılımın sahibi olan Azad yoldaşımızın ardında bıraktığı mücadele mirası her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

 

ÖZGÜR CÎLO

Dili, kültürü ve tarihi yok sayılan; sömürgeci devletler tarafından soykırım kıskacına alınan yurtsever halkımız, partimiz PKK’nin ortaya çıkışıyla birlikte binlerce yiğit evladını mücadele saflarına katmıştır. Colemêrg kentimiz de Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin halklaşarak geniş kitlelere ulaştığı ilk alanlardan olmuştur. Güçlü yurtsever duyguların her zaman diri kaldığı ve sahip olduğu tarihi direniş çizgisini koruyan yurtsever Colemêrg halkımız, işgalci Türk devletine hiçbir dönem boyun eğmemiştir. Partimizin yarattığı direniş geleneğine bağlı ve Kurdistanî değerlerin güçlü olduğu toplumsal bir çevrede doğup büyüyen Özgür yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erken yaşlarda tanıma şansına sahip olan yoldaşlarımızdan olmuştur. Yakın ailesinden mücadeleye katılımların olması Özgür yoldaşımızın gerillaya karşı her zaman büyük bir ilgi ve merak uyandırmıştır. Sömürgeci Türk devletinin saldırılarına ve imha siyasetine tanıklık eden yoldaşımız, düşman gerçekliğini tanımaya başlamıştır. İşgalci Türk devletinin 2015 yılında halkımızın meşru savunma gücü ve iradesinin somut temsili olan Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı tasfiye etmeyi hedefleyen saldırılarını gören Özgür yoldaşımız, tereddüt etmeden gerilla saflarına katılmış ve direniş saflarını güçlendirmiştir.

Zap alanında aldığı temel gerillacılık eğitimlerini başarıyla tamamlayan yoldaşımız, gerilla yaşamına hızla uyum sağlayan özellikleriyle güçlü yoldaşlık ilişkileri kurmuştur. Aldığı uzmanlık eğitimleriyle yeni dönem gerillacılığı çizgisinde derinleşerek öğrendiklerini güçlü bir şekilde pratiğe aktarmıştır. Özgür yoldaşımız, mücadele yaşantısı boyunca ilkeli ve mütevazı kişiliğiyle örnek bir militan oldu. Önder Apo’yu daha iyi anlamak için sürekli bir yoğunlaşma içerisinde oldu ve Önderlik’ten öğrenerek yaşama aktarmayı esas aldı. Şehitlerimizin fedai direniş çizgisine ve mücadelesine daha fazla katılmak, onların amaçlarını zafere taşımak için devrimin bütün görevlerine büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla yaklaştı. Sade, dürüst ve emekçi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanan Özgür yoldaşımız, PKK kimliğinin güçlü bir temsilcisi olmayı başarmıştır. Mücadele saflarında sistemin kişiliğinde yarattığı olumsuz özelliklerden hızla kurtulan ve Önder Apo felsefesiyle kendisini yeniden yaratan gerçek bir militan olmuştur. Şehitlerimizin mücadele mirasına bağlı kalarak halkımıza daha fazla hizmet etmek için katılım temposunu ve mücadele çizgisini sürekli yükseltmiştir. Sömürgeci Türk ordusunun Zap alanına yönelik başlattığı işgal saldırısı sırasında yoldaşlarıyla birlikte işgalcilere geçit vermeyen Özgür yoldaşımız, en ön cephede yer alarak fedaice savaşmıştır. Sarsılmaz iradesiyle gerilla taktiklerini ustaca pratiğe aktaran yoldaşımız hem yaşamda hem savaşta yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin yarattığı örnek bir militan olan Özgür yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

 

SÎDAR BOTAN

Ezilen halkımızın özgürlük umutlarını yeniden yeşerterek sömürgeci Türk devletinin soykırım siyasetine ağır bir darbe vuran partimiz PKK, kurulduğu ilk günden itibaren yurtsever halkımız tarafından büyük bir coşkuyla sahiplenilmiştir. Güçlü bir direniş geleneğinden gelen Wan kentimiz de mücadelemizi sahiplenen ve serhildanlarla selamlayan direniş merkezlerinden olmuştur. Soykırım kıskacına alınarak yok edilmek istenen kadim halkımızın Önder Apo felsefesiyle bütünleşerek özgür bir gelecek oluşturma mücadelesi, bu uğurda fedakarca direnen ve fedaice savaşan şehitlerimizin emekleri sonucunda bugün bütün ezilen hakların, kadınların ve gençlerin umudu haline gelmiştir. Kurdistan’da yeni ve yenilmez bir direniş çizgisi geliştiren partimiz PKK’nin yarattığı güçlü gelenek içinde büyüyen Sîdar yoldaşımız da erken yaşlardan itibaren mücadelemize ve halkımıza karşı acımasız saldırılar gerçekleştiren sömürgeci Türk devletini tanımıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı her zaman büyük bir sempati duyan yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi büyüyüp gerilla saflarına katılacağı günün hayaliyle büyümüştür. Sömürgeci Türk devletinin halkımıza diz çöktürerek iradesini yok etme temelinde 2015 yılında başlattığı kapsamlı saldırılar döneminde Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılma kararı alan yoldaşımız, işgalcilere gereken cevabı vermiş ve Kürt gençlerine öncülük yaparak direniş çizgisini göstermiştir.

Doğup büyüdüğü topraklarda gerilla saflarına katılan Sîdar yoldaşımız daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiş ve aldığı eğitimlerle Önder Apo’yu, Partimiz PKK’yi ve ölümsüz şehitlerimizin efsanevi mücadelesini yakından tanımıştır. Yoğunlaşmalarını derinleştirerek bilgi ve birikimini güçlendiren yoldaşımız, aynı zamanda temel gerillacılık eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Atik yapısı ve güçlü askeri kavrayışıyla kısa sürede birçok gerilla taktiğinde uzmanlaşan yoldaşımız, öğrendiklerini pratiğe aktarmayı esas almıştır. Edindiği birikimle Zap alanına geçen Sîdar yoldaşımız, sömürgeci Türk ordusunun Ertûş bölgesine yönelik işgal saldırısı sırasında en ön cephede yer almış ve etkili bir savaş yürütmüştür. Birçok eylemde yer alarak savaş pratiği içinde pişen ve çelikten bir irade sahibi olan yoldaşımız, işgalcilere ağır darbeler vurulan birçok eylemde yerini almıştır. Şehitler çizgisinin militanı olmak için her zaman çaba içerisinde olan yoldaşımız, sürekli araştırarak kendisini geliştirmiş ve birikimini yoldaşlarıyla paylaşarak büyütmüştür. Fedakar ve emekçi kişiliğiyle durup dinlenmeden devrim görevlerini başarıya ulaştırmak için çaba içerisinde olan Sîdar yoldaşımız, yaşamının her an’ını devrim mücadelesine, halkımızın özgür geleceğine adamıştır. Sîdar yoldaşımız, PKK’nin kutsal yoldaşlık bağıyla bütünleşerek yoldaşlarının yoldaşı olmayı başarmıştır. Mücadelesi boyunca aldığı bütün görevleri üstün bir başarıyla tamamlama ciddiyetiyle yaklaşan yoldaşımız hem işgalcilere karşı yürütülen savaşta hem yaşamda örnek bir PKK militanı olmuştur. Ardına güçlü bir mücadele mirası bırakarak ölümsüzlerimiz arasına katılan Sîdar yoldaşımız, zafer çizgisinde yürüyen mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

 

XELÎL DAĞ

Amed kentimiz, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne beşiklik etmiş ve Kurdistan’da serhildan geleneğinin yaratıcı olmuştur. Sömürgeci Türk devleti tarafından yoğun saldırılara maruz kalmasına rağmen Amed halkımız direniş çizgisinden asla geri adım atmamış, mücadelesini sürekli büyütmüştür. Önder Apo çizgisine her zaman bağlı kalan ve en yiğit evlatlarını direniş saflarına gönderen yurtsever Amed kentimiz, Kurdistan tarihine altın harflerle adını yazdırmıştır. Amed’in güçlü Kurdistanî ve yurtsever geleneği içinde ve mücadele saflarına katılımları olan değerli bir ailemizde dünyaya gelen Xelîl yoldaşımız da bu güçlü gelenek içinde yetişmiştir. Güçlü yurtsever duyguları her zaman ön planda olan yoldaşımız, sömürgeci Türk devletinin Kürt gençlerini yozlaştırarak mücadeleden uzaklaştırma çabalarına tanıklık etmiş ve buna karşı sessiz kalmayarak mücadeleye başlamıştır. Gençlik çalışmalarında yer alarak Kürt gençlerini sömürgecilerin kirli politikalarına karşı koruyan ve kısa sürede öncüleşen yoldaşımız, Amed kentimizde yürütülen mücadelede büyük bir emek ortaya koymuştur. Çalışmalar sırasında Önderliği ve partimiz PKK’yi daha yakından tanımaya başlayan yoldaşımız, mücadelesini asla yeterli görmemiş, her zaman daha fazla mücadele etmenin yol ve yöntemlerini aramıştır. İşgalci Türk ordusunun halkımızın özgür iradesi olan Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı tasfiye etmek için 2015 yılında bağlattığı kapsamlı saldırılar karşısında gerilla saflarına katılarak cevap veren Xelîl yoldaşımız, işgalcilere gereken cevabı vermiştir.

Doğup büyüdüğü kadim Amed topraklarında gerilla saflarına katılan yoldaşımız, Bakurê Kurdistan’da bir süre mücadele yürüttükten sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Profesyonel gerillacılık çizgisinde derinleşmek için temel ve uzmanlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan Xelîl yoldaşımız, efsaneleşen komutanlarımızdan Şehîd Xelîl Dağ’ın ismini alarak Şehîd Xelîl şahsında bütün şehitlerimizin mücadele mirasına sahip çıkmıştır. Aynı zamanda sanat alanına ilgili olan Xelîl yoldaşımız mücadelenin her alanında Kurdistan Özgürlük Devrimi’ne hizmet etmeyi yaşamının temel hedefi haline getirmiştir. Aldığı uzmanlık eğitimleriyle tecrübeli bir gerillaya dönüşen yoldaşımız, Zap alanına geçerek işgalci Türk ordusuna karşı yoldaşlarıyla birlikte etkili bir mücadele yürütmüştür. Askeri ve ideolojik alanda uzmanlaşmak için sürekli bir çabası olan Xelîl yoldaşımız, mevcut katılımıyla asla yetinmemiş, kendisini daima yenileyip geliştirerek Partimizin hedeflerini pratikleştirmek için yoğun çaba sarf eden yoldaşlarımızdan olmuştur. Derin yoldaşlık sevgisi ve parti çizgisini esas alan katılımıyla öne çıkan yoldaşımız, örnek bir militan olarak fedakarlık gerektiren bütün çalışmalarda en önde yerini almıştır. Zagroslar’ın zorlu coğrafyasına kısa sürede uyum sağlayan ve fedaice işgalcilere karşı savaşan Xelîl yoldaşımız, yeni dönemin zafer ruhunu taşıyan genç komutanlarımızdan olmuştur. İşgalcilere olan öfkesi hiç dinmeyen yoldaşımız Kurdistan’ı işgalcilerden arındırarak halkımızın özgür bir gelecek sahibi olması için yaşamının her an’ını mücadeleye adamıştır. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında fedaice savaşan ve örnek duruşuyla partimiz PKK’ye layık bir militan olmayı başaran Xelîl yoldaşımızın ardında bıraktığı mücadele mirası her zaman önümüzü aydınlatacaktır."