HPG savaş bilançosunu açıkladı: İşgalciler aralıksız saldırdı!

HPG, Mart ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; işgalciler 72 kez savaş uçakları, 1357 kez saldırı helikopteri, obüs, havan, tank ve ağır silahlarla, 53 kez fosfor içerikli toplar, yasaklı bombalar ve kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mart Ayı savaş bilançosunda şunları belirtti:

Kürtler başta olmak üzere kadınlara, gençlere ve halklara yeminli düşman olan AKP-MHP rejimi ayakta kalabilmek için savaşta ısrar etmektedir. Türkiye’deki faşist siyaset anlayışı için en kolayı olan Kürde vurmak, inkar edip imhaya tabi tutmak AKP-MHP rejimi için sürekli bir politikaya dönüşmüştür. Türkiye her anlamda derin bir krizin içerisindeyken, Türkiye halkları acıdan ve açlıktan inlerken, AKP-MHP rejimi şovenizmi yükseltip faşizmi derinleştirerek kendisini iktidarda tutmaya çalışmaktadır. Bunu sağlamak için de, Kürt halkına yönelik saldırılarını arttırmaktadır.

Savunma güçlerimiz eylemsizlik pozisyonunda olmalarına ragmen AKP-MHP rejimi Bakurê Kurdistan’da askeri saldırı ve operasyonlarını aralıksız devam ettirmiştir. Dêrsîm, Besta, Mêrdîn, Cûdî ve Colemêrg başta olmak üzere birçok yerde sayısız operasyon gerçekleştirmiş, güçlerimize saldırmış, bazı yerlerde yoldaşlarımızın şehadetleri yaşanmıştır. Medya Savuma Alanları’na dönük de Türk ordusu hava ve kara güçleriyle her gün aralıksız bir biçimde saldırılarını devam ettirmiştir. Bir aylık süre zarfında güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla Medya Savunma Alanları; 72 kez savaş uçakları, 1357 kez saldırı helikopteri, obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır. Gerilla direniş mevzileri ise 53 kez fosfor içerikli toplar, yasaklı bombalar ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

Aralıksız bir biçimde Türk ordusunun saldırısına maruz kalan güçlerimiz kendisini savunmak için gerekli cevabı vermiş, bunun sonucunda 32 gerilla eylemi gerçekleştirilirken, 6 işgalci de cezalandırılmıştır. Aynı zamanda 1 mobesse kamera sistemi ve 1 dron da imha edilmiştir.”