HPG, Serhat şehitlerini andı

HPG BİM, Mayıs ayında Kağızman’da şehit düşen, HPG gerillaları Erdal Agir (Adnan Avşar), Munzur Gimgim (Mehmet Yalçın), Derweş Xabur (Zakir Ölmez) ile Sipan Yoldaş’ı (Hamit Ecer) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında işgalci Türk ordusunun 10 Mayıs’ta başlattığı ve 15 Mayıs’a kadar operasyonda çok yoğun çatışmalar yaşandığını belirtti. HPG gerillalarının 5 gün boyunca işgalcilere karşı destansı bir direniş sergilediği de vurgulanan açıklamada 4 HPG gerillasının şehit düştüğü de dile geldi.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“İşgalci Türk ordusu Kars Kağızman’a bağlı Çemçê alanında 10 Mayıs’ta bir operasyon başlatmış ve bu operasyon 15 Mayıs’a kadar devam etmiştir. Operasyon sürecinde güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Beş gün boyunca işgalcilere karşı destansı bir şekilde savaşan Erdal, Munzur, Derweş ve Sipan yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Erdal Agir
Adı Soyadı: Adnan Avşar
Doğum Yeri: Ardahan
Anne - Baba Adı: Tevrat – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Kağızman

 

Kod Adı: Munzur Gimgim
Adı Soyadı: Mehmet Yalçın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Leyla – Mehmet Hakkı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Kağızman

 

Kod Adı: Derweş Xabur
Adı Soyadı: Zakir Ölmez
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Beybun – Sıddık
Şehadet T arihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Kağızman

 

Kod Adı: Sipan Yoldaş
Adı Soyadı: Hamit Ecer
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Şamsa – Ahmet
Şehadet  Tarihi ve Yeri: 15 Mayıs 2020 / Kağızman

 

ERDAL YOLDAŞ SOYKIRIM SALDIRILARINA KARŞI GERİLLA SAFLARINA KATILDI

Serhat’ın yurtsever bir ailesinde doğan Erdal yoldaşımız, ailesinden aldığı yurtseverlik bilinci ve kültürüyle gerilla saflarına katılana kadar birçok çalışmada yer almıştır. 2010 yılında, Türk devletinin halkımıza karşı sürdürdüğü soykırım politikalarını daha ince yöntemlerle sürdürmek istediğini kavrayan Erdal yoldaşımız bu faşist zihniyete karşı en etkili mücadelenin gerillaya katılmakla olabileceği kararına varmıştır Bunun için Erdal yoldaşımız, düşmanın soykırım merkezleri haline getirdiği üniversiteyi terk ederek Özgürlük Mücadelesi saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamından ve PKK yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenen Erdal yoldaşımız kısa bir sürede insan ilişkilerinin en doğal, dürüst ve çıkarsız olduğu Kürdistan dağlarına büyük bir tutkuyla bağlanmıştır. Bu tutkusunu her fırsatta dile getiren ve yaşamını tutku düzeyinde yaşamak isteyen Erdal yoldaşımız bu yaşamın mimarı olan Önder Apo ve kahraman şehitlerimizi sürekli anlama çabası içerisinde olmuştur. Önder Apo ve şehitler gerçeğini anladıkça kişiliğinde büyük değişimler yaratan Erdal yoldaşımız, büyük bir moral ve heyecanla doğduğu topraklarda gerillacılık yapmak için yönünü Serhat alanına vermiştir. Serhat alanında düşmana büyük darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer alan Erdal yoldaşımız büyük bir hırs ve öfke ile düşmanın üzerine giderek adeta faşist Türk devletinden yüzlerce yılın hesabını sormuştur.

MUNZUR YOLDAŞIN AMACI FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYDİ

Muş’ta yurtsever bir ailede dünyaya gelen Munzur yoldaşımız, Türk devletinin asimilasyon merkezi haline gelen okullarında okurken, soykırımcı Türk devletinin ırkçı politikalarına yakından tanıklık etmiş ve faşizme karşı mücadele için gençlik çalışmalarına katılmıştır. Bu çalışmalarda Önder Apo’nun felsefesini daha yakından tanıma fırsatını bulmuştur. Faşizmin mutlak bozguna uğratılması ve nihai özgürlüğü sağlanmanın yerinin gerilla safları olduğunu gören Munzur yoldaşımız, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kürt gençlerinin toplumsal sorumluluklarını radikal bir şekilde sahiplenerek mücadeleyi zafere taşıması gerektiğine inanarak güçlü bir katılım sergilemiştir. Munzur yoldaşımız kaldığı her alanda yoldaşları arasında fedakar ve emekçi kişiliğiyle bilinen ve üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmeyi başarmıştır. Pratik ve ideolojik alanda büyük bir tecrübe kazanan Munzur yoldaşımız, Serhat’ta devrime öncülük etmek için büyük bir çaba, iddia ve yoğunlaşma içerisinde olmuştur. Munzur yoldaşımız, her zaman “devrim yürüyüşünde büyük adımlar büyük cesaret ister” ilkesi temelinde harekete etmiş, Apocu felsefeyi pratiğe dökmek, halkımızın onurlu, haklı ve kutsalı davasını zaferle buluşturabilmek için büyük bir emek ve çabanın sahibi olmuştur.

DERWEŞ YOLDAŞ, BİRÇOK ALANDA GERİLLACILIK YAPTI

Derweş yoldaşımız Botan’ın yurtsever bir ailesinde ve Kaşura bölgesinde dünyaya gelmiştir. Derweş yoldaşımız ailesinin yurtsever olmasından ve yaşadığı köyün de gerilla alanlarına yakın olmasından dolayı küçük yaşlarından itibaren Özgürlük Hareketi’ni ve gerillayı tanımıştır. Derweş yoldaşımız her Kürt genci gibi sömürgeci Türk devletinin halkımıza karşı uyguladığı soykırım politikalarına yakından tanıklık etmiş, bu faşist devletin gerçek yüzünü görmüştür. Soykırımcı Türk devletinin Kürt gençlerini Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nden uzaklaştırmak için uyguladığı tüm politikalarına rağmen, Derweş yoldaşımız bu faşizan uygulamalara karşı doğru tutumun Kürdistan’ın engin dağlarında gerillacılık yapmak olduğunu bilmiştir. Bu temelde özgürlük gerillası saflarına katılan Derweş yoldaşımız Medya Savunma Alanları’nın birçok yerinde gerillacılık yaparak yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Derweş yoldaşımız edindiği bu askeri tecrübeyle yönünü Kuzey Kürdistan’a vermiştir. Gerillacılık yaşamı boyunca Önder Apo’nun ideolojisini anlamak ve buna denk bir yaşamın sahibi olmak için büyük bir uğraş veren Derweş yoldaşımız Kuzey Kürdistan’a gidiş amacını, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak” biçiminde belirtmiştir. Bu amacına ulaşmak için muazzam bir enerjiyle mücadele eden Derweş yoldaşımız, onun bu amacını gerçekleştireceklerine olan inancıyla mücadele bayrağını yoldaşlarına devretmiştir.

SİPAN YOLDAŞ ÖZ YÖNETİM DİRENİŞİNDE EN ZORLU ŞARTLARDA KAHRAMANCA SAVAŞTI

Sipan yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve zapt edilmez bir özgürlük tutkusuyla özgür dağların yolunu tutmuştur. Her zaman büyük bir heyecan ve mücadele azmiyle yoldaşları içerisinde dikkat çeken Sipan yoldaşımız, öz yönetim direnişlerinde büyük bir direniş tarihi yazan Şırnak’ta kalmıştır. Şırnak Öz Yönetim Direnişi’nde Salar ve Zeryanların komutasında en zorlu şartlarda kahramanca savaşmış, büyük bir Apocu irade ve duruş sergilemiştir. Şırnak Direnişi’nin başından sonuna kadar yer alarak, başarılı bir şekilde geri çekilerek Kürdistan dağlarındaki mücadelesini yürütmüştür. Botan’dan Şırnak’a, Şırnak’tan Serhat’a kadar Apocu militan savaşçılığın somutlaşan yetkin bir temsili haline gelmiştir. Büyük bir intikam ve direniş azmine sahip olan Sipan yoldaşımız, soluksuz ve kesintisiz bir şekilde nerede direniş ve düşmana darbe vurulacak bir yer varsa en önde yer alarak öncü bir komutan olmuştur. Mücadele yaşamına büyük bir direniş ve soluksuz pratik sığdıran Sipan yoldaşımız, Apocu fedai militanlığın ve yeni dönem komutanlaşmasının örneği olmuştur.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin mirasını zaferle buluşturacağımızın sözünü yineliyoruz.”