GÖRÜNTÜLÜ

Stuttgart’ta Mayıs Ayı Şehitleri anması

Almanya’nın Stuttgart kentinde Mayıs Ayı Şehitleri için çok sayıda kişinin katılımıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) salonunda yapılan etkinlik, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW) adına Lokman Arslan bir konuşma yaptı.

Mayıs Ayı Ṣehitleri şahsında Kurdistan ve Türkiyeli devrimci şehitleri anan Aslan, şunları söyledi: “PKK’nin kurucu önderlerinden Haki Karer’in şehadeti ile birlikte Önder Apo, Mayıs ayını şehitler ayı olarak ilan etmiştir. Mayıs ayı aynı zamanda Türkiyeli devrimci önder kadroların şehit düṣtüğü aydır aynı zamanda. Hozan Mizgînler, Deniz Gezmişler, İbrahim Kaypakkayalar, Halil Çavgunlar, Ferhat Kurtaylar, İbrahim Bilgin ve Mehmet Karasungurların şehadet ayıdır. Önder Apo, “Benim gizli ruhumdur” dediği Haki Karer’in anısına partileşmeye gitti. Diğer önder kadroların anısına halkların kardeşliğini esas alarak Ortadoğu’da kardeşliğin temelini attı. Rojava Devrimi, bu kardeşliğin simgesidir. Bugün on binlerce şehidin kanıyla kazandığımız değerleri koruyup mücadeleyi yükselterek Önder Apo’yu özgürlüğe kavuşturma zamanı gelmiştir” dedi.

Anmada şehit aileleri ve MLKP temsilcisi de birer konuşma yaparak, Rojava Devrimi ve gerilla direnişine herkesin sahip çıkması çağrısında bulundu.

Konuşmalar sonrası Mayıs Ayı Şehitleri üzerine sinevizyon gösterimi yapıldı. Sanatçı Seyda Perinçek ise şehitler üzerine şarkılar seslendirdi.