Irak’tan seçim güvenliği tedbirleri

Irak, DAİŞ’in tehditlerine karşı seçim güvenliğini sağlamak için hassas bölgelere güç kaydırdı.

Irak parlamento seçimlerine 10 günden az zaman kaldı. DAİŞ daha önce yayımladığı sesli mesajlarla seçimleri tehdit etti. Irak Merkezi Hükûmeti, DAİŞ’in tehditlerine karşı saldırıların olabileceği bölgelere güç kaydırarak tedbirler aldı. Hükûmet, DAİŞ’in tehditlerine karşı Diyala eyaletine bağlı Xaneqin ve çevresinde seçim güvenliğini almak için Heşdi Şabi’ye bağlı 4. Taburu kaydırarak Bahçe ve Nefthane sınırındaki cephelere yerleştirdi.

SINIRLARDA CİDDİ BOŞLUK VAR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Xaneqin Polis Sorumlusu Diyar Şevket, “Xaneqin sınırı çok geniş. Daha önce peşmerge sınırları kontrol ediyordu. 16 Ekim’de peşmergenin çekilmesinin ardından bu bölgeler boş kaldı” diye konuştu.

Diyala polisi aracılığıyla Xaneqin sınırının kontrol edilmesini istediklerini belirten Şevket, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Heşdi Şabi’ye bağlı 4. Tabur, Bahçe, Nefthane ve Kamişelan sınırına geçici olarak yerleştirildi. DAİŞ’in seçimlere müdahale edeceğine dair istihbari bilgi aldık. Yeteri kadar askeri gücün olmaması DAİŞ’in hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırabilir” dedi.

Öte yandan Heşdi Şabi’ye bağlı Feyli Kürtlerden oluşan 110. Tabur ise seçim güvenliği için DAİŞ'in sürekli saldırılar geliştirdiği Sadiye ve Kubaşi sınırlarına mevzilendirildi.

Xaneqin’e gönderilen ve Bahçe, Neftahane, Sadiyê ve Kubaşi köylerine mevzilendirilen güçler için KDP yanlısı basın yayın organları tarafından, seçim propagandası yapmak için 'Bedir, Saraya Selam, Hikme, Fetih ve Kanun Devleti grupları Xaneqin’e askeri güç sevk etti' şeklinde haberler yapılmıştı.