Jinên Tîrêjên Rojê’den polis ve askerlere eylem

Jinên Tîrêjên Rojê Hakkari’nin Yükekova ilçesinde polislere ve bir uzman çavuşa yönelik eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê yaptığı yazılı açıklamada 22 Mayıs gecesi Yüksekova’nın Eski Kışla Mahallesi’nde 75’inci polis karakolunda görev yapan işgalci polislere yönelik bir eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada, “Birimlerimiz tarafında uzun süre boyunca takip sonucu polis karakolun hemen karşısında bulanan markete giden 4 işgalci polis iki koldan EYP ile vurulmuştur. Korku ve panik içinde olan iki işgalci polisin karakola kaçtığını, ikisinin de markete kaçtığı görülmüştür” denildi.

Eylem yapan birimlerin sağlam bir şekilde güvenli alanlara ulaştığı ifade edildi.

Aynı açıklamada “15 Mayıs günü Esentepe Mahallesinde bulunan işgalci uzman çavuş ait araca birimlerimiz tarafında molotoflu eylem gerçekleşmiştir. Araç tamamen yakılmış kullanılmaz hale getirilmiştir” denildi.

20 Mayıs gecesi ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Güngör Mahallesi’nde ve çarşıya yakın bir noktada araçların yoğun olduğu sırada yola barikat kurup kimlik kontrolü yaptıklarını bildiren Jinên Tîrêjên Rojê, “Uzun bir süre boyunca yol birimlerimiz tarafından denetime alınmıştır. Eylem boyunca kimlik kontrolü yapıldığı sıradan Gever halkı araçlarıyla uzun bir süre boyunca korna çalarak eylemimize destek vermiş ve bize büyük moral kaynağı olmuşlardır” dedi.  

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Eylemlerimiz amansız bir şekilde her gün her gece devam edecektir. İşgalci polislere ve destekçileri Gever’in hiçbir mahallesinde rahat olmayacaktır.”