Kaya: Tutsaklara özgürlük mesajını vermeliyiz

HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkan adayı Hüda Kaya, kendi bölgesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “31 Mart’ta halkımızın ortaya koyduğu emeğe, bedellere, zindanlardan bizden haber bekleyen binlerce tutsağa özgürlük mesajı vermeliyiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar Kirazlı Meydanı’nda seçim mitingi düzenledi.

Belediye Eşbaşkan adayları Hüda Kaya ile Medeni Andok, 78'ler Federasyonu Başkanı Celalettin Can, Barış aktivisti Nesrin Nas ve soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi mitinge katıldı.

SEÇİME KADAR SEFERBERLİK

Alanda sık sık, "Direne direne kazanacağız" sloganları atılırken ik konuşmayı yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kızılkaya seçime kadar çalışma seferberliği ilan ettiklerini söyledi.

Kızılkaya, “31 Mart’ta özellikle tüm gençlerimizi sandık başında resmi görevli ve müşahit olarak görev alması gerekiyor. Hiçbir sandığımızı boş bırakmamalıyız. İrademize sahip çıkmalıyız" dedi.

78'ler Federasyonu Başkanı Celalettin Can, Leyla Güven şahsındaki açlık grevlerine dikkat çekerek, Güven'in kendisine, "Bu kararı tek başıma verdim, kimseye danışmadım ve bu kadar destek geleceğini beklemiyordum. Sessiz sedasız ölüp gideceğim ama tarih de bunu yazacak diye düşünüyordum" dediğini aktardı.

“Leyla Güven’in tavrı Sayın Öcalan’ın tecritte kalmasına bir isyandır” diyen Can, “Biz Leyla Güven’in ve binlerce insanın yaşamasını istiyoruz. Bunun koşullarını yaratmamız lazım ve bunun yolu sahiplenmektir. Yarın çok daha fazla ölümle karşılaşabiliriz. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum; Kürt halkının çektiği acılara seyirci kalma ve bu meseleyi çözmenin bir yöntemini bul. Bu gençler ölürse Türkiye çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilir. İnsanların ölümünü seyretmeyin” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Bağcılar Belediye Eşbaşkanı Medeni Andok, “Bu seçim bizim için çok önemli 4-5 günlük süreçte 7’den 70’e çalışıp adaylarımızı tanıtıp başarıya ulaşacağız. Barış Özgürlük ve Demokrasi isteyenlerin başarılı çıkmasını sağlayacağız. 31 Mart seçimlerinde AKP-MHP’ye seçimleri kaybettireceğiz" diye belirtti.

Son olarak söz alan Bağcılar Belediye Eşbaşkanı Hüda Kaya, bugün Leyla Güven’in açlık grevindeki 140’ıncı günü olduğunu ve 7 bin tutsağın açlık grevini sürdürdüğünü hatırlattı.

Kaya şunları ekledi: “Ülkemizde yoğunlaşan tecride karşı tutsaklar bedenleriyle direnişe geçti. 4 canımız yaşamını yitirdi ve biz tek bir can daha kaybetmek istemiyoruz. Bu duruşun tek bir mesajı var bu mesaj Ankara’ya, Saray’a ulaşmalıdır. Kaybettiğimiz canların defnedilmesinde insanlık dışı baskılarla karşılaştılar. İnsanlar sevdiklerinin üzerindeki vazifelerinin yapılması engellendi. Biz bu zalim zihniyetin ne olduğunu çok iyi biliyoruz”

“Biz kaybedersek kalkar yeniden başlarız” diye kaydeden Kaya, şöyle devam etti: “Kayyımlar atadılar, zindanlarda tecrit ettiler yine ayağa kalktık mücadelemize devam ettik. Zalimler bilir ki bir kaybederlerse onların sonu gelir. Onun için beka sorunu diyorlar (...) Kadınlarla ve gençlerle beraber yepyeni bir Bağcılar’ı birlikte yöneteceğiz. 1 Nisan’da ülkemizin üzerinde daha rahat nefes aldığımız bir güneşin doğmasını diliyorum. 31 Mart’ta halkımızın ortaya koyduğu emeğe, bedellere, zindanlardan bizden haber bekleyen binlerce tutsağa özgürlük mesajı vermeliyiz.”

Miting, konuşmalar ardından sona erdi.