Kayıp yakınları Demirkıran ve Kartay’ın akıbetini sordu

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, Türk devlet güçlerince katledilen Mehmet Zafer Demirkıran ve İbrahim Kartay’ın akıbetini sordu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınlarını, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın”  eylemini 814’üncü haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yaptı. Eyleme kente bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Bu haftaki eylemde 12 Eylül 1995 tarihinde Amed’de gözaltında kaybedilen Mehmet Zafer Demirkıran'ın akıbeti soruldu.

İHD Amed Şubesi Sekreteri Ömer Saman, yıllardır Kürt sorununun yarattığı çatışmalı süreçte kaybettirilen faili meçhul cinayetlerin hesabını soracaklarını söyledi.

Mehmet Zafer Demirkıran’ın kardeşi Sabahattin Demirkıran, kardeşinin katledilme sürecinde yaşananları dile getirdi. Mehmet Zafer Demirkıran’ın hikâyesini İHD Kayıp Komisyonu üyesi Berfin Elçi okudu.  

ELIH

İHD Êlih Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 650. haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının açıldığı eyleme, insan hakları savunucularının yanı sıra kayıp yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Bu haftaki eylemde Amed’in Hêne (Hani) ilçesine bağlı Hurê köyünde 15 Ağustos 1994’te gözaltında kaybedilen İbrahim Kartay’ın hikâyesi okundu. Kartay’ın hikâyesini İHD Elih Şube Eşbaşkanı Ahmet Şiray okudu.