KCK: 2021 Newrozu tecridi kırma ve Rêber Apo’yu özgürleştirme Newroz’u haline getirilmeli!

Newroz’a ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Bu Newroz halkımızın Rêber Apo’ya en yüksek düzeyde bağlılığını gösterdiği ve düşmanlarımızın Rêber Apo’ya dokunamayacağını ortaya koyan bir Newroz olmalıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Newroz bayramını kutladı.

“Kürdistan halkı ve Ortadoğu halkları tarihi bir Newroz’u daha karşılıyor. Başta Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Berivan, Ronahi olmak üzere Newroz ruhunu bugünlere taşıyan tüm Newroz şehitlerini minnet ve saygıyla anıyoruz. Kürt halkını Newroz halkı haline getirerek Newroz’da bulunan tüm ulusal, toplumsal ve kültürel değerlerin açığa çıkmasında belirleyici rol olan Rêber Apo’nun Newroz’unu kutluyoruz. Serhıldan ve Newroz halkı olan Kürt halkının, dağda, ovada savaşan gerillaların, zindandaki tüm özgürlük savaşçıların Newroz bayramını kutluyoruz. 2021 Newroz’unun ‘Dem dema azadi’ hamlesiyle birleşerek AKP-MHP faşist iktidarını yıkan Kürt halkını ve Rêber Apo’yu özgürleştirmede büyük rol oynayacağına inanıyor, bu temelde tüm Kürt halkını Newroz alanlarına akmaya çağırıyoruz” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları belirtti: “Son günlerde Rêber Apo’nun sağlığı konusunda olumsuz bilgiler duyulmuştur. Bu açıdan 2021 Newroz’u aynı zamanda tecridi kırma ve Rêber Apo’yu özgürleştirme Newroz’u haline getirilerek ‘Dem dema azadi’ hamlesine güçlü bir ivme kazandırmalıdır. Bu Newroz halkımızın Rêber Apo’ya en yüksek düzeyde bağlılığını gösterdiği ve düşmanlarımızın Rêber Apo’ya dokunamayacağını ortaya koyan bir Newroz olmalıdır.

‘BUGÜN HALKLARIN BİRLİKTE MÜCADELE YÜRÜTMESİNE DAHA FAZLA İHTİYAÇ VARDIR’

Bugün Kürdistan ve Ortadoğu’da tam da 2633 yıl önceki durum yaşanmaktadır. AKP-MHP faşist iktidarı sadece Kürt halkına karşı zulüm yapan değil, tüm Ortadoğu halklarının geleceğini karartan bir politika yürütmektedir. Uyguladığı tüm yöntemler zalim Dehak’ın halklara uyguladığı zulmün çok ötesinde bir düzeye ulaşmıştır. Tam da 2633 yıl öncesi gibi Kawaların öncülüğünde isyan eden halklara ihtiyaç vardır. 2021 tam da 2633 yıl öncesi gibi ayağa kalkarak günümüzün Dehakları olan AKP-MHP faşist iktidarını yıkmanın yılı olmalıdır. 2021 Newroz kutlamaları her yerde bu hedefle gerçekleştirilmelidir.

Newroz Kürt halkının varlığını ve ulusal değerlerini koruma ve güçlendirme günü olduğu gibi, halkların kardeşliği temelinde zalimlere karşı mücadeleyi yükseltme günüdür. Günümüzde her zamankinden daha fazla halkların birlikte mücadele yürütmesine ihtiyaç vardır. Kürt halkı birliğini sağlama temelinde tüm komşu halklarla birlikte zalimlere karşı mücadele verdiğinde hem ulusal varlığını güvenceye alacak hem de Ortadoğu halklarını özgürleştirecektir. Çünkü bugün AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele ulusal var oluş mücadelesi kadar Ortadoğu halklarını da özgürleştirme mücadelesidir.

Kürt halkı 30 yıldır Newrozlar’da gerçekleştirdiği serhıldanlarla tüm Ortadoğu halklarının öncü özgürlük gücü haline gelmiştir. Özellikle Kürt kadınının özgürlük mücadelesi Newroz’un binlerce yıllık değerlerine daha güzel değerler katmış, Newroz halkı olan Kürt halkını insanlığın özgürlüğü için yüzünü döndüğü güneşi ve kıblesi olmuştur.

‘HER NEWROZ ALANI ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN YÜKSELTİLDİĞİ ALAN HALİNE GELMELİ’

8 Mart’ta Kürt kadınlarının dünya kadın özgürlük mücadelesinin en aktif özgürlük gücü olduğunu göstermesi 2021 Newroz’unun da kadın özgürlük ruhuyla daha da güçlü kutlanacağını, soykırımcı sömürgecilerin ve tüm zalimlerin sonunun yakın olacağını gözler önüne sermiştir. Kürt kadınları ve gençleri 8 Mart’ta ortaya konulan özgürlük tutkusunu ve coşkularını Newroz’a taşımalı, her Newroz alanını özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yükseldiği alan haline getirmelidir.

Onlarca yıllık Newroz kutlamaları, deneyimi, birikimi ve bu serhıldanlarda şehit düşenlerin özlemleri Newroz’u Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam mücadelesinin en yüksek düzeyde yürütüldüğü zamanlar yapmıştır. Newroz’un ruhundaki özgür ve demokratik yaşam gücü her türlü zulmü yıkacak güçtedir. Zaten bu nedenle zalimler ve soykırımcı güçler her Newroz’da korkuya kapılmaktadır. 2021 Newroz’unda bu ruhla her yerde güçlü biçimde meydanlara inerek tüm zalimlerin korktuğu başlarına getirilmelidir.

Kürt halkının fedaileri Demirci Kawa’nın Zalim Dehak’ın sarayında yaktığı ateş gibi özgürlük ateşini yakmıştır. Garê’de Çağdaş Kawaların yaktığı ateş ovada, şehirde, köyde, mahallelerde ve her yerde harlandırılarak 2021 yılı özgürlüğü sağlama yılı haline getirilmelidir.

Artık Özgür Önderlik ve özgür ülke ile yaşamanın zamanı gelmiştir.”