Kızıltepe JİTEM Davası: Devletin suçu aklanıyor

Kızıltepe JITEM Davası'nın duruşmasında savcı, katliamcıların beraatını istedi. Av. Erdal Kuzu, "Devletin suçu aklanmaya çalışılıyor" dedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 1992-1996 yılları arasında 22 sivilin asker ve korucular tarafından katledilmesine ilişkin açılan Kızıltepe JİTEM Davası’nın dün görülen son duruşmasında savcı, “zaman aşımını”nı gerekçe göstererek, davanın düşürülmesini ve tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Savcı, yine katledilenlerden Nurettin Yalçınkaya'nın ölümü net olarak tespit edilmediğinden dolayı sanıklara ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi talebinde bulundu.ü

'ÖLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ AMA MAHKEME DURUŞMAYA ÇAĞIRIYOR!'

MA'ya konuşan ailelerin avukatlarından Erdal Kuzu, Nurettin Yalçınkaya’nın, 1995 yılında kardeşi Necat Yalçınkaya ile beraber askeri üniformalı kişiler tarafından gözaltına alındığını belirtti. Av. Kuzu, her ikisine ait kemiklerin 2008 yılında Kızıltepe’ye bağlı Katarlı köyünde açtırılan bir su kuyusunda bulunduğunu kaydetti.

Av. Kuzu, kan örneklerinin de tespit edildiğine dikkat çekerek, "Buna rağmen kovuşturma aşamasında Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi bir buçuk yıldan beri Nurettin Yalçınkaya'nın eşinin 2011 yılında açmış olduğu boşanma davasının altında imzası bulunduğu gerekçesiyle Yalçınkaya'nın yaşayıp yaşamadığının araştırmasını yapıyor” dedi.

"Ölü olduğu tespit edilen, cenazesi mezarı olan bir insanı SEGBİS ile mahkemeye bağlamaya çalışan bir mahkeme tutumundan bahsediyorum" diyen Av. Kuzu, "Devletin işlemiş olduğu suçlar aklanmaya çalışılıyor" diye belirtti.