‘Koşulları uygun olan herkes bu kampanyaya katılmalıdır’

HDP’nin “Kardeş Aile” kampanyasına ilişkin konuşan İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, “Koşulları uygun olan herkesi bir kardeş aile edinerek, birbirimizle bu kötü günde dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), koronavirüs (Covid-19) sürecinde dayanışmayı çoğaltmak amacıyla "Kardeş Aile” Kampanyası başlattı. HDP, bu kampanyayla dayanışma ve paylaşmayı örmeyi amaçlıyor.

ANF’ye konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, bu süreçte dayanışmanın önemli olduğuna dikkat çekerek, herkesi kampanyalarına katılmaya davet etti.

‘ETKİSİ ORTAK AMA SONUÇLARINI EŞİT YAŞAMIYORUZ’

Parti olarak önemli bir projeye imza attıklarını belirten Bulut, toplumsal olarak dayanışmaya en ihtiyaç olunan bir zamanda olunduğunu belirtti.

“Bu salgın herkese ulaşan bir noktada ama sonuçlarını hepimiz eşit yaşamıyoruz” diyen Bulut, ekonomik durumu iyi olan kişilerin evlerinde istenilen karantina sürecini yaşayabildiklerini ancak ekonomik durumu kötü olanlar için bu durumun mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Bulut şöyle konuştu: “Çünkü hayatlarını sürdüremiyor insanlar. Bir taraftan evinde çalışmak zorunda olan ya da işe gidemediği için, geliri olmayanlar, işten çıkarılanlar var. Tam da bu dönemde bizim desteğimize ihtiyaçları var. Bir dayanışmanın gösterilmesi gereken bir dönem. Bu açıdan Kardeş Aile Kampanyası çok önemli.”

‘KOŞULLARI UYGUN OLANLAR KAMPANYAMIZA KATILMALI’

Bireysel olarak milyonlarca ailenin, tek başına bu süreci atlatamayacağını belirten Bulut, bundan sonraki süreçte de bu dayanışma ağlarının öneminin ortaya çıkacağına dikkat çekti. Pandeminin başladığı günden bu yana çok sayıda telefon aldıklarını aktaran Bulut, insanların kendilerine yardım etmek istediklerini söylediklerini söyledi. Bulut kampanyaları hakkında şöyle devam etti: “Kardeş Aile Kampanyası’yla biz parayı bir yerden toplayıp başka bir yere aktarmıyoruz. Zaten bir süredir biz kendi etrafımızda ulaşabileceğimiz herkese, insanlarla birebir temas kurup ne yapabiliriz diye kendi olanaklarımızla İlçelerimizde, mahallelerimizde ilçe örgütlerimizde bir dayanışma oluşturmuştuk. Dolayısıyla biz kimin yardıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Kardeş Aile Kampanyamızda da kişiler bireysel olarak kendileri yapıyorlar bunu. Koşulları uygun olan herkesi bir kardeş aile edinerek, birbirimizi bu kötü günde dayanışma olmaya çağırıyoruz.”