Kürdistan İslami Partisi: Her Kürdün oyu HDP'ye olmalı

Kürdistan İslami Partisi (PÎK-Partiya Îslamiya Kurdistan), AKP-MHP ittifakının faşist bir ittifak olduğunu vurgulayarak, Kürt halkını İslam'ı da sömüren Erdoğan'a karşı HDP'ye oy vermeye çağırdı.

Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK) Genel Başkanı Hikmet Serbilind tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP faşist anti Kürt ittifakı, yine Kürt halkını düşman göstererek kirli emellerine kavuşmak istemektedir" denildi.

Türk devletinin tüm Kürt halkına karşı tecrit uyguladığına dikkat çekilen açıklamada, kayyumlarla işgalci uygulamalara başvurulduğuna da değinildi.

'KÜRT MİLLETİ, ERDOĞAN'A DERS VERMELİ'

"Kürt halkı bu seçimlerde AKP-MHP faşist şer ittifakına karşı ulusal birlik ve kardeşlik anlayışıyla hareket etmelidir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Allah tarafından millet olarak bize verilen özgür irademizi kullanarak köylerimizde, kasabalarımızda, şehirlerimizde ve Kürdistan'ın her karışında özgürce fıtrattan olan hakkımızı savunmalıyız.

Bu da ancak siyasi birlik ve ulusal temsille mümkün olabilir.

Kürt milleti, Erdoğan'a gerçek bir İslami ders vermelidir. Bu da ancak kutsal İslam dinini kendi kirli emelleri için kullanan Erdoğan'ın elinden bu adalet ve ahlak dinini kurtarmakla mümkün olur.

Türkiye'de yapılacak yerel seçimlerde Kürt halkını dışlayan pantürkist ittifakına karşı alternatif Kürt ittifakının HDP içinde oluşmasını faydalı görüyoruz.

Bu seçimlerde diktatör-faşist anti Kürt ittifakına karşı HDP'nin çatısı altında yerel seçimlere katılan Kürt ittifakının halkımıza umut vereceğine inanıyoruz.

Kürt halkının, faşist-Şer ittifakına karşı sandık başına gidip HDP'ye oy vermelerini talep ediyoruz."