Kürkçüler’de tutsaklar tedavi edilmiyor!

Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevini sonlandıran tutsaklar, tedavi edilmiyor. Tutsak İnan Akın, "Tedavi edilmiyoruz, ilaç vermiyorlar, çorbayı bile içemeden bıraktık çünkü boyalı su gibiydi" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı zafer kazanarak Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevini sonlandıran tutsakların tedavileri yapılmıyor. Tedavi edilmeyen ve 141 gün açlık grevini sürdüren İnan Akın’ın kardeşi Asya Akın, ağabeyiyle 29 Mayıs'ta cezaevinde yaptığı görüşme sonucu yaşanan hak ihlallerini aktardı. 

'TEDAVİ EDİLMEDİK, İLAÇ VERİLMEDİ'

İnan Akın, görüşmede ailesine şunları aktardı: 
“Cezaevinde 10 arkadaşla birlikte açlık grevindeydik. 26 Mayıs'ta açlık grevini bitirdik. O gün bizi hastaneye sevk etmediler. Bir gün sonra hastaneye sevk edildik. Ring aracıyla hastaneye götürüldük. Hastanede kan ve idrar tahlillerimiz yapılarak, geri cezaevine getirildik. Herhangi bir tedavi, muayene yapılmadı ve ilaç da verilmedi. Cezaevine gidiş sırasında rahatsızlandım. Cezaevinde açlık grevinden çıkanlara verilen menü ile Tabip Odası'nca hazırlanan bilgilendirme formunda verilmesi gereken yemekler arasında çok büyük fark var. Verilen çorbayı bile içemeden bıraktık. Boyalı su gibiydi. Kendi imkanlarımızla kantinden süt, bisküvi ve yoğurt gibi ürünleri alarak beslenmeye çalıştık. Halen tahlillerimiz çıkmış değil.” 
Asya Akın, siyasilerin ve tüm kesimlerin tutsaklara sahip çıkarak, tedavi süreçlerini takip etmesi gerektiğini vurguladı.