Lavrov: Soçi Anlaşması uygulansaydı trajedi yaşanmayabilirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'te ölen Türk askerleri için “Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lüksemburg Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında İdlib'te onlarca Türk askerinin öldüğü bombardımana ilişkin konuştu.

Lavrov, ölen askerler için Türk devletine başsağlığı dileyerek, “Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi” ifadelerinde bulundu.

"Türk devletinin İdlib'te "muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğini’ belirten Lavrov, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Lavrov, "İki lider İdlib'deki anlaşmaların uygulanmasını görüştü. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" dedi.

Diğer yandan Erdoğan ile Putin'in görüşmesine ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada da, “Liderler Suriye'nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesi için ek tedbirler alınması hususunda anlaştı” denildi.