Maltepe'de 1 Mayıs: AKP-MHP son günlerini yaşıyor!

Maltepe'deki 1 Mayıs mitinginde AKP-MHP'nin 24 Haziran'da durdurulacağı mesajı verildi.

İstanbulluların akın akın geldiği Maltepe mitinginde platformdan Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve farklı dillerde çalınan ezgiler eşliğinde coşku büyüyor.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile miting başladı. Saygı duruşu sırasında Çerxa Soreşê Marşı okundu, 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' diye haykırdı. Saygı duruşu ardından DİSK Korusu ezgiler seslendirdi. “Selahattin Demirtaş onurumuz” sloganlarının atıldığı mitingde, DİSK Korusu Enternasyonal Marşı’nı seslendirdi.

Alanda HDP İstanbul Eş Başkanı Cengiz Çiçek’in gözaltına alınmasına da tepki gösterildi.

ÇERKEZOĞLU: ERDOĞAN'I DURDURACAĞIZ

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Bir rejim değişikliği öncesinde 1 Mayıs alanındayız. Bu sömürü ve baskı rejimine itirazı olan Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda buluştu. 24 Haziran ve sonrasına kadar devam edecek bir mücadelenin fotoğrafıdır bu. Tek kişinin ağzından çıkan bir sözün kanun sayıldığı bir ülkede emekçiler en çok mağdur olur. Recep Tayyip Erdoğan’ı emek durduracak” dedi.

'BU MEMLEKETİ DİKTATÖRLÜK SEVDALILARINA BIRAKMAYACAĞIZ'

Çerkezoğlu, şunları söyledi: "Bu 1 Mayıs milyonların itirazı olarak tarihe geçecek. Halkın iradesini yok sayan, aydınları, gazetecileri, siyasetçilerin içeriye tıkan sisteme itirazımız var. Ülkeyi ele geçiren sermaye güçlerine itirazımız var. Yalnız değiliz, çaresiz değiliz. Gezi’den, adalet yürüyüşünden biliyoruz. İşçi havzalarından biliyoruz. Beyazıt meydanında bir araya gelen öğrencilerden biliyoruz. En karanlık alanları dolduran kadınların isyanından biliyoruz. Bütün ülkenin bütün güzelliklerini yaratan, güzel günleri göreceğiz diyen işçilerden, emekçilerden biliyoruz. Biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Milyonlarız. Halkını satanların korkusu hiçbir şeye benzemez. Korktukları başlarına gelecek. Hep birlikte söz verelim. Bu güzel memleketi diktatörlük sevdalılarına bırakmayacağız."

BOZGEYİK: AKP-MHP SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR!

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de Taksim alanının yasaklanmasını kınayarak konuşmasına başladı. Bozgeyik, şu mesajları verdi: "Baskın seçim kararı alan AKP-MHP ittifakının ülkeyi daha fazla yönetemeyeceğini daha iyi görüyoruz. Tekçi, faşizan politikalar eşliğinde yeni bir dizayn oluşturmak istiyorlar. Buna izin veremeyiz. 10 yıllarımızı planlamak istiyorlar. Bizler artık 24 Haziran’a kadar canımızla, başımızla mücadele edeceğiz. AKP-MHP ittifakına 24 Haziran’da gereken cevabı vereceğiz. AKP-MHP ittifakı ülkede artık sonlarını yaşıyor. Bunu gördükleri için saldırganlaşıyorlar. 7 Haziran ve 16 Nisan’da başarabileceğimizi gördük. Linç politikalarına, gericiliğe, savaş politikalarına izin vermeyeceğiz. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük diyoruz.

Kürt sorununda savaş politikalarına, KHK ve OHAL rejimine hayır diyoruz. Bahar güzel günlerin mesajıdır. Emekçiler, karanlığı paramparça edecek. Bu kavga eşitlik, özgürlük, laiklik ve demokrasi kavgasıdır."

Miting Sanatçı Genco Erkal'in söylediği şiirler ile devam etti.