Maltepe'de alan doldu taştı: Birleşelim!

Maltepe'de 1 Mayıs mitingi yüz binlerce kişinin katılımı ve faşizme karşı sloganlar eşliğinde başladı.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi Marmara bölgesindeki tüm kentlerden gelen yüz binlerin katılımıyla başladı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçı ve yazarlar alandaki yerlerini aldı. Alandan, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşik mücadeleyi büyütelim”,” Bijî berxwedana Efrînê” sloganları yükseliyor.

HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in de kortej ile giriş yaptığı miting alanına İnsan Hakları Derneği (İHD) cezaevindeki hasta tutsakların durumuna dikkat çeken pankartlar taşıdı.

'HDP DİMDİK AYAKTA!'

HDP kortejinde ise "Bijî Serok Apo" ve "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları yankılandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da protokoldeki yerini aldı. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) başta olmak üzere çok sayıda hukuk örgütü de bağımsız yargı için alanda yerini aldı.

'SAVAŞI, DİKTATÖRLÜĞÜ REDDEDİYORUZ!'

Yüz binler alana giriş yaparken, en renkli görüntüleri ise kadınlar oluşturdu. Kadınlar, sistematik tacize, ötekileştirilmeye karşı sesini yükseltti. Öğrenci İnisiyatifi ise, “Baskıyı, savaşı, diktatörlüğü reddediyoruz” pankartı ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm”, “AKP elini üniversitelerden çek” sloganları ile alana girdi.

Alanda Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz'ın da fotoğrafları taşındı. Oyuncular Sendikası ve Adana DemirSpor taraftar grubu da kortejlerle birlikte alana giriş yaptı.